Türk restaurantına en iyi ikincilik

Güncelleme Tarihi:

Türk restaurantına en iyi ikincilik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2012 17:41

Prens Henrik, Başbakan Rasmussen gibi ünlülerin restoranı haline gelen, "Kayaların Altında" restoranı en iyi şef garson ve en iyi servis katagorisinde ikincilik elde etti.

Haberin Devamı

DANİMARKA'nın Holsterbro şehrinde Under Klipperne (Kayaların Altında) adıyla bir restoran çalıştıran İsmail Aydoğaner, restoranında ağırladığı Kraliçe Margrethe'nin eşi Prens Henrik'ten geçtiğimiz hafta aldığı teşekkür mektubunun ardından, şimdi de Danimarka'nın en iyi servisini yapan ikinci Restoran ünvanını aldı.

Kopenhag'a bağlı Sölleröd Krosu adlı restoranda yapılan törende Danimarka'nın en iyi servisini yapan üç restoran belirlendi. Törende Dünyanın en iyi restoranı seçilen Noma en iyi servis yapan restoran seçilirken, İsmail Aydoğaner ve ortağı Ertuğrul Doğan'ın işlettiği Kayaların Altında restoranı da ikinci en iyi restoran ünvanını aldı.

Törende, Kayaların Altında restoranını İsmail Aydoğaner, Ortağı Ertuğrul Doğan ve şef garson Kevin Agerbo Paenduro temsil ettiler. Törende ikinci seçilen şef garson Kevin Agerbo Paenduro,

"Uzun çalışmanın azmin neticesinde restoranımız başarı üzerine başarı kazanmaya, Kraliyet ailesi mensuplarından politikacılara kadar bir çok ünlüyü ağırlamaya başladı. Aile restoranı olarak başladık, ama bugün ünlülerin restoranı haline geldik. Michelin ayarındaki Slowfood beni ve restoranımızı en yi servis sunan ve en iyi şef garson yarışmasında ikinciliğe layık gördü. Bu da restoranımızın geleceği açısından büyük önem taşıyor. Çok gururluyuz" dedi.

AZMİN ZAFERİ
İsmail Aydoğaner, büyük bir azim ve uğraşı sonunda restoranlarının isim yapmasını sağlayabildiklerini belirterek,

"Bir konsept yarattık. Başkalarının yapmadığı yemekleri yapmaya çalışıyor, değişik sunumlarda bulunuyoruz. Prens Henrik, eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen restoranımızda yemek yedikten sonra medyada yer aldık. Daha da tanınmaya başlandık. Zaten Danimarka'nın en iyi restoranları arasına girerek Michelin ayarındaki Slowfood'un üç yıldızı ödülünü almıştık. Şimdi de yılın restoranı ve şefleri yarışmasında Noma'dan sonra ikinci seçildik. Şef garsonumuz Kevin Agerbo Paendura en iyi ikinci şef garson seçildi. Umarım çıkışımız devam eder. Benim en büyük arzum, fazla yaşlanmadan Türkiye'ye dönerek Türkiye'de alışılmışın dışında bir restoran açmak“ dedi.

Restoran'ın diğer ortağı Ertuğrul Doğan da İsmail Doğaner'in usta aşçılığı sayesinde Danimarka'nın en iyi restoranları arasına girmeyi başardıklarını belirterek, şimdi de en iyi servis ve şef garsonu olan restoran seçilmekten Türkler adına büyük gurur duyduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!