Türk Radyosu 1 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Türk Radyosu 1 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 15:58

Kanada’nın en büyük kenti Toronto’da Türkçe yayın yapan tek radyo olan Radyo Perfect yayın hayatının ilk yılını kutladı.

Haberin Devamı

Radyo Perfect’in kurucusu ve tek sunucusu Ersoy Kalkan, "Hiç Kimse Kucaklanamayacak Kadar İri Değildir" sloganı ile başladıkları radyo yayınının, haftada bir saat olduğunu ve Türkçe konuşan herkesi kapsadığını söyledi.

Yıl dönümü dolayısıyla konuşan Ersoy Kalkan, radyoculuğa Malatya’da başladığını, 2001 yılında geldiği Kanada’da hemen bu işe soyunduğunu belirterek, "Ancak bazı zorluklar ve sorunlar nedeniyle radyomuzu kapatmak zorunda kaldık" dedi.

Bir yıl önce 3 Eylül günü dinleyicilerine yeniden merhaba dediklerini kaydeden Kalkan, "Maalesef henüz 24 saat yayın yapamıyoruz, ancak 30 farklı kültürün radyocularına haftanın belli günlerinin belli saatleri için yayın imkanı veriliyor. Biz de Türkler ve Türk kültürü adına başvurduk ve yayın hakkı aldık" diye konuştu.

Tüm yayını, gönüllülerle birlikte 10 kişiyle yürüttüklerini anlatan Kalkan, "Geçen yıl bu işe başlarken biraz korkmuştum, ama halkımızın radyoya ilgisi çok büyük. Sadece Kanada’dan değil, Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden insanımız bizi dinliyor" ifadesini kullandı.

"Haftanın bu bir saatinde insanları gülümsetmek istiyoruz" diyen Kalkan, şunları kaydetti: "Farklı düşünce ya da bakış açılarında olabiliriz. Bu birbirimizi sevmemize engel değil. Bunun için de ’Hiç Kimse Kucaklanamayacak Kadar İri Değildir’ sloganını kullanıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!