Türk otomotiv sektörünün durumu anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk otomotiv sektörünün durumu anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 11:19

Bremen Ekonomi Kalkınma Ajansı (WFB) Bremen İnvest ve Avrupa İşletmeciler Ağı tarafından düzenlenen toplantıda Türk otomotiv sektörünün durumu masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Bremen’de Almanya’nın Türkiye ile tücari ilişkilerde partnerimiz Almanya ile il,işkileri geliştirmek umudu ile Türkiye’deki otomativ sektürünün durumu ile ilgili toplanrı düzenlendi. Haus der Wissenschaft salonunda yapılan toplantıya Türkiyen’in Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Kudret Cenan, Türkiye Otomativ Taşıt Araçları Yan Sanayiciler Derneği (TAYSAD) Almanya temsilcisi Ahmet Yıldız, Bremen’in İzmir Yatırım Ajansı sorumlusu Kemal Şen, Türk Hava Yolları Müdürü Tekin Ekinci, Bremen Kalkınma Alansından(WFB) Hüsetin Soyugüzel ve Robert Blater ve 50 kadar Türk ve Alman girişimciler katıldı.

Gelişen Türk Ekonomisi anlatıdı

Otomativ Kuzeybatı e.V’ dan Matthias Brucke’nin açış konuşması ardından Ateşe Kudret Can Türkiye’nin gelişen ekonomisi hakkında bilgi vererek, 30 yıl önce Türkiye’nin ihracat olarak 3 milyar dolar iken bugün 180 milyar dolara ulaştığını söyledi. Türkiye’nin 1945 yılında kurulan UNO Birleşmiş Milletler’in 50 kurucu üyeleri arasında yer almasıyla birlikte daha sonra Nato ve Oecd gibi önemli uluslar arası 12 kuruluşunda üyesi olduğnu slay görüntüsü anlatarak vurguladı. Otomativ Taşıt Araçları Yan Sanayiciler Derneği (TAYSAD) Almanya temsilcisi Ahmet Yılmaz, Türk Otomativ ve otomativ yan sanayisi sektörü ve bu alandaki iş yaptıkları hakkında bilgiler vererek Taysad’ı tanınttı. Hedefleri hakkında birçok bilgi veren Yılmaz, “Türk Otomativ sanayisinin dünya otomativ pazarında rekabet gücünü artırmak istiyoruz” dedi.

İzmir’e Bremen’den bir heyet gidiyor

WFB’de yenilik işleri yapan kurumun Başkanı Hans-Georg Tschupke Bremen’den Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen ve iş dünyasından oluşacak bir heyetin 21-25 tarihleri arasında İzmir’e bir heyetin gideceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!