Türk okullarına destek sözü

Güncelleme Tarihi:

Türk okullarına destek sözü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 14:34

İLK gezisini İngiltere’ye yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu, beraberinde İlköğretim Dairesi Müdürü M. Bumin Paşa ile cuma günü geldiği Londra’da, Türk okullarını ziyaret etti.

Haberin Devamı

İlk olarak Kuzey Londra’daki Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nu ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu’na KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü, Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay ile III. Sekreter Tahir Tahir eşlik etti. Okul Başkanı Sevtap Kemal ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Bakan Nazım Çavuşoğlu, İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumuna çok önem verdiklerini belirtti.

Sayıyı düşük buldu
Göreve geldikten sonra bakanlık birimlerini dahi ziyaret etmeden önce ilk ziyaretini Londra’ya yaparak buradaki topluma, hükümetin verdiği önemi gösterdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Edindiğim bilgilere göre İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun nüfusuna göre Türk okullarına giden öğrenci sayısı çok düşük. Biz, bakanlık olarak bu sayının artırılması için gereken her türlü desteği vermeye hazırız. İlk hedefimiz okullarının programının artırılması ve ailelerin çocuklarının Türk okullarına gönderilmesini teşvik olacak. Bu çerçevede geride bıraktığmız eğitim- öğretim yılında öğretmen sayısını artırdık. Halen 13 öğretmen görev yapıyor, talep gelirse daha da artırırız" şeklinde konuştu.

Yöneticilere hediye
Çavuşoğlu, Okul Başkanı Sevtap Kemal’e ve onursal başkan Pelin Değirmencioğlu’na birer hediye verdi. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Waltham Forest Türk Okulu’nu ziyaret etti. Okul yöneticileri ile sohbet eden Çavuşoğlu, Eğitim Konsorsiyumu Yönetim Kurulu ile de toplantıda bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!