Türk öğrenciler eğitim gezisinde

Güncelleme Tarihi:

Türk öğrenciler eğitim gezisinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 19:49

Sinop Ayancık Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri meslek Lisesi öğrencilerine, Alman meslek eğitimi konularında bilgi verildi.

Haberin Devamı

AB destekli meslek eğitimi projesi vesilesiyle bulundukları Almanya’da eğitim gezilerini sürdüren Sinop-Ayancık Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine, Bremen Ticaret Odası’nda görev yapan meslek eğitimi danışmanı Ahmet Can tarafından Almanya’daki meslek eğitimi konularında bilgi verildi.

Delmenhorst Yabancılar Meclisi Başkanı Tamer Sert’in eşliğinde Bremen Ticaret Odasını ziyaret eden grupta okul müdürü Selahattin Irmalı başkanlığında Feridun Kandemir, Muhammet Yaman, Mücahit Demir, Selami Kandemir, Murat Gürleyen, Recep Temiz, Muhammet Cankur ve Kadri Yalçınkaya adlı öğrenciler bulunuyor.

Can, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Almanya’da yaklaşık 360 değişik meslek olduğu halde Türk gençlerinin sadece belirli mesleklere yöneldiklerini, bunun da mesleklerle ilgili olarak yeterli derecede bilgi almamalarından kaynaklandığını ifade ederek, öğrencilere, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Her konuda bilgilendirmek elbette bizim vazifemiz" dedi.

Müdür Irmalı da mesleklerini, piyasa şartları doğrultusunda seçmeleri için öğrencileri işletmelere gönderdiklerini, ancak sanayi alanı yetersiz olan Sinop’ta bu konuda zorlandıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz için güzel bir fırsat olarak düşündüğümüz projemizi gerçekleştirdik. Bu konuda bize yardımcı olan Tamer Sert’e de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin demir doğrama ve kaynak üzerine Delmenhorst kentinde üç ayrı işletmede staj gördüklerine işaret eden Sert, projenin gezi bölümünde de Hollanda’da yel değirmenlerini, Bremen demir yollarını ve saç üretimi yapan metal işletmelerini gezdiklerini belirtti.

Öğrenciler ise projenin kendilerine büyük tecrübe sağladığını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bremen Zanaatkarlar Odasına bağlı meslek eğitim merkezini de ziyaret eden gruba, görevli Klaus Netzer tarafından, elektronik, oto tamirciliği, kaynakçılık ve marangozluk gibi 30 farklı meslekte eğitim verilen yerler gezdirilerek, bilgi verildi.

Çevre kentlerin yanı sıra Bremen yakınlarında bulunan nükleer santrali de gezecek olan öğrenciler, bazı sosyal ve kültürel etkinliklere de katıldıktan sonra 18 Mayıs’ta Sinop’a dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!