Güncelleme Tarihi:
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleşen kabule, Bakan Kılıç'ın yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, futbol, hentbol, güreş, atletizm, judo, tekvando ve karate branşlarında düzenlenen dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren 76 sporcu ile milli takım antrenörleri katıldı.
Bakan Kılıç, konuşmasında, “Sizleri burada görmekten çok mutluyum. Sessiz ama hareketleriyle Türk milletinin sesi olan başarılar ortaya koydunuz. Hepinizi yürekten kutluyorum” dedi.
“İnşallah sizlere, Türk milletine gelecekte daha da büyük başarıları yaşatma onuru kısmet olur” diyen Kılıç, şöyle devam etti:
“Olimpiyatlar, Paralimpik Oyunları, Ramazan ayı derken sizleri ağırlamakta biraz geciktik ama bir yönde iyi de oldu. Çünkü biz geciktikçe sizler daha fazla madalya alarak daha büyük başarılara imza attınız. Dünya ve Avrupa'da milletimizin sesi olan başarılarınız gelecekte de aynen devam edecek.”
Bakanlık ve Genel Müdürlük olarak sporcuların deneyimlerinden, birikimlerinden daha da faydalanma arzusunda olduklarını ifade eden Kılıç, “Spor insanları barıştıran, kaynaştıran, sağlıklı yaşamı artıran, daha pek çok faydasıyla insanoğlunun gündelik yamanının vazgeçilmezi. Sporun sağlıklı yaşam üzerindeki etkilerinin yanı sıra ülkemizi tanıtıma katkısının değerini yeterince bilemiyoruz ama sizlerin başarıları bunların daha iyi bilinmesine yol açacak” diye konuştu.
Sporcular ödülden yana dertli
Bakan Kılıç, konuşmasını tamamladıktan sonra sporcuların sorularını cevaplandırdı. Sporculardan gelen ilk soru, “Ödül yönetmeliğinde, duyan sporcularla aramızda farklılık var. Biz ödül yönetmeliğinde eşit tutulmak istiyoruz. Çünkü biz de Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bunun için ne yapılabilir?” oldu.
Bakan Suat Kılıç, ödül konusunda dünya standartlarıyla aynı doğrultuda hareket ettiklerini ve eğer bu standartlardan bir sapma söz konusuysa, bunu düzeltmek için çalışacaklarını söyledi.
Paralimpik Oyunları'nda şampiyon olan Güreş Milli Takımı sporcuları ise bir çok madalyaları bulunduğunu, ancak ödüllerini alma konusunda büyük sıkıntı çektiklerini ifade etti. “Hiçbirimiz ödülümüzü alamadık, hep bir sonraki şampiyonaya hazırlandık” diyen milli güreşçilere, Bakan Kılıç şöyle seslendi:
“Arkadaşlarımız ödül taleplerini dile getirmeye devam ediyor. Biz de not almaya devam ediyoruz. Bu konuda ayrıntılı ve detaylı çalışmamız gerekiyor. Çalışmalardan sonra bilgilerimizi sizinle paylaşırız.”
Milli atlet Yağmur Taş'ın antrenörü İhsan Taş da söz alarak gelecek yıl yapılacak Deaf Olimpik Oyunları öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirebilmek için destek talebinde bulundu.
Bakan Kılıç, bu isteğe karşılık, organizasyonla ilgili detaylı araştırma yapıldıktan sonra gerekli desteğin sağlanacağını dile getirdi.
İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, Ankara'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'nda Mısır'ı 1-0 yenerek altın madalya kazanan sporcuların formasını Bakan Kılıç'a armağan etti. Bakan Kılıç, formanın, Mısır galibiyetindeki golün asistini yapan sporcuya ait olduğunu belirterek, “Golü atan sporcunun forması Sayın Başbakanımızda” dedi.
Bakanlık yetkilileri de sporcu ve antrenörlere çeşitli hediyeler dağıttı.
Beyler Tazegül
Organizasyonun çıkışında 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu Servet Tazegül'ün babası Beyler Tazegül'e rastlayan Suat Kılıç, baba Tazegül ile sohbet etti.
Beyler Tazegül'ün, mükemmel bir evlat yetiştirdiğini söyleyen Kılıç, “Servet'in annesi o dönemler çok zor günler geçirdi. Bu zorluklara rağmen Beyler Tazegül oğluna hep destek oldu. Kendisine böyle bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.