Türk komandolarının nöbeti devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Türk komandolarının nöbeti devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2023 10:32

Kosova’da nisan ayında yaşanan olaylar sonrası NATO’nun talebi üzerine bölgeye giden Türk komandoları, 38 derece kavurucu sıcaklar altında nöbetlerine devam ediyorlar.

Haberin Devamı

KOSOVA ile Sırbistan arasında Temmuz 2022’de başlayan ve bu yılın haziran ayına kadar devam eden gerilimin ardından Türk komandolarının bölgeye yerleşmesiyle şimdilik durum sakinliğini koruyor. Kosova’nın kuzey bölgesinde yer alan ve Sırp çoğunluğun yaşadığı Mitroviça Belediyesi’ne bağlı Zveçan Belediyesi’nde görev alan Türk komandoları, olası bir gerilime karşı güvenliği sağlıyor. Kosova ile Sırbistan arasında yaşanan gerilimin ardından Kuzey Mitroviça’daki birçok kamu alanında Sırp personel işyerlerini boykot ederek istifa etmişti. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Kosova hükümeti 23 Nisan tarihinde 3 belediyede olağanüstü yerel seçim gerçekleştirmişti.

Türk komandolarının nöbeti devam ediyor

İZİN VERMEDİLER
Sırpların boykot ettiği seçimleri, Arnavut asıllı belediye başkanları kazanmış ancak görevine başlamak isteyen başkanları Sırp göstericiler protesto ederek belediye binalarına izin vermemişti. Çıkan çatışmalarda Barış Gücü KFOR’a bağlı çok sayıda İtalyan askeri yaralanmıştı. Günlerce devam eden protesto ve çatışmaların ardından Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istemesi üzerine, haziran ayında Türkiye’den 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı komandolar Zveçan bölgesine yerleşmişti. Yaklaşık 3 aydır barışın ve huzurun istikrarı için bölgede görev yapan Türk komandoları, Kosova’da son yılların en sıcak havalarında görevlerine devam ediyorlar. Türk komandoların ağustos ayı sonuna kadar bölgede kalacakları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!