Türk kökenli vekil sayısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk kökenli vekil sayısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 14:37

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde Türk kökenli milletvekili sayısı dörtten beşe çıkıyor.

Haberin Devamı

Hükümet ortağı Yeşiller'in üç bakanın milletvekilliği görevini bırakacak olması nedeniyle son seçimlerde yedekte kalan Ali Baş'a vekillik yolu açıldı. Böylece SPD'de 2, CDU'da bir, Yeşiller'de de iki Türk kökenli milletvekili görev yapacak. Eyalet meclisinde temsil edilen Türk kökenli milletvekili sayısı da beşe çıkacak.

Bakanlar istifa edecek
13 Mayıs 2012'de yapılan eyalet meclisi seçimlerinde Yeşiller listesinden 32'inci sırada aday olan ancak yeterli oyu alamayan öğretmen Ali Baş, Yeşiller'den üç bakanın milletvekili koltuğunu boşaltması halinde yedek sıradan beş yıllığına milletvekili olacak. Yeşiller ilke olarak bakan olan milletvekillerinin koltuklarını boşaltarak, yedek adaylara da fırsat tanıyor.

Buna göre önümüzdeki haftalarda Yeşiller NRW Başkanı ve Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, Sağlık Bakanı Barbara Steffens ile Çevre Bakanı Johannes Remmel milletvekilliği görevinden istifa edecekler. Böylece yedekte bekleyen üç adaya meclis yolu açılmış olacak. Yaz tatilinden sonra meclis son haliyle çalışmalarına başlayacak.

Yeşiller son seçimlerde 29 milletvekili çıkarmışlardı. 237 sandalyeli NRW Meclisi'nde halen SPD'den İbrahim Yetim, Serdar Yüksel, Yeşiller'den Arif Ünal, CDU'dan da Serap Güler milletvekili olarak görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!