Türk kışlası sanat müzesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk kışlası sanat müzesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 14:23

Münih'te tarihi Türk Kışlası olarak Türken Caddesi üzerindeki alana modern sanatlar müzesi yapıldı. Binayı gezen Bavyera Başbakanı Günther Beckstein, tarihi kışladan geriye kalan 'Türk Kapısı' isimli küçük binanın da sergi salonu olarak kullanılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'da Münih'te Alte Pinakothek, Neue Pinakothek ve Pinakothek der Moderne isimli sanat müzelerinin bulunduğu ve tarihi Türk Kışlası olarak anılan alana yapılan 'Brandhorst Müzesi' inşaatı sona erdi. 1826 yılında yapılan tarihi kışlanın alanına inşa edilen müzenin tanıtımını Bavyera Başbakanı Günther Beckstein ile Bilim ve Sanat Bakanı Thomas Goppel birlikte yaptı.

Yaklaşık 50 milyon Euro'ya mal olduğu belirtilen müzede ünlü sanayici koleksiyoncu Udo Brandhorst'un bağışladığı 700 kadar eser sergilenecek. 20. Yüzyıl'ın en önemli ressamlarının toplandığı Branhorst koleksiyonu müzede yer alacak. Aralarında Picasso, Andy Warhol, Sigmar Polke, Cy Twombly gibi ressamların eserleri bulunduğu müze gelecek Şubat ayında açılacak.

Türkenstrasse üzerindeki tarihi Türk Kışlası'ndan geriye kalan 'Türk Kapısı' isimli küçük binanın da sembolik olarak ayakta tutulduğu ve buranın modern binaya ek olarak sergi salonu olarak kullanılacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!