Kazım DOĞAN / FRANKFURT
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 13:19
Almanya’nın Frankfurt kentinde 31 Ocak–3 Şubat arasında düzenlenen Kırtasiye Fuarı’na katılan Türk işadamlarının yüzü gülüyor. Türk firmalarının yüksek kaliteli ürünleri, fuarda büyük ilgi gördü.
Fuara 37’si Türkiye’den 63 ülkeden 2 bin 850 şirket katıldı. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) Başkanı İzel Rozental, “Bildiğiniz gibi bu alanda dünyanın üçüncü büyük fuarı İstanbul’da gerçekleşecek. Ayrıca Türkiye’nin Dünya Kırtasiyeciler Birliği başkanlığı sürüyor.
Türk şirketler potansiyellerinin farkına varmaya başladılar. Kendi tasarımları ile hazırladıkları yüksek kalitedeki ürünlerin ilgi görmesi onları çok memnun ediyor. Biz yabancı ortaklarla iş yapılmasını teşvik ediyoruz. 2023 hedefine en yakın sektör olduğumuza inanıyorum. Sektörümüzde gerekli inanç, istek ve hırs var” dedi.
Kadınların aradığı her şey
ÜRETİMİN büyük bölümünü ev kadınlarının yararlanabileceği ev dekoru ve el sanatları veya meslek edinmek için gerekli malzemeleri oluşturan Cadance, renk cümbüşüne bürünmüş standıyla ilgi çekti. Cadance yetkilisi Köksal Turan, “Kadınları üretime dahil etmek istiyoruz. Ürünlerimizle kadınlar örneğin elbisesini kendi dikebilir, evini baştan yaratabilir veya iyi bir hobi sahibi olabilir. Ürünlerimizi bir yılda 18 ülkeye ihraç etme başarısını yakaladık. AR-GE çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bunun ödülünü de büyük ilgiyle alıyoruz” dedi.
3D yazıcılarına mısır nişastasıÜÇ boyutlu yazıcılara renkli malzeme ürettiklerini kaydeden Edip Yaşar Alıçlı (Sanem), “Yazıcılar için gerekli PVC, pudra ve OPP türü malzemeler ile mısır nişastasını ihraç ediyoruz. Gelişen teknolojiyi iyi takip ediyoruz. Ayrıca kırtasiyecilerin aradığı spiralleri 45 yılda 60 ülkeye ulaştırdık. AB ülkelerine Düsseldorf depomuzdan dağıtım yapıyoruz” dedi.
Ebruyu bütün dünyaya sevdirmek istiyoruzARTDECO markasıyla hoby malzemeleri üreten 30 yıllık şirket Lisans Kırtasiye, ebru paketleriyle de Türk el sanatının dünyada hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyor. Lisans Kırtasiye yöneticisi Benny Estiroti, “Ebruya başlamak için büyük ustalık gerekmiyor. Ebruya ilgiye duyanların ihtiyacı olan her şey kitlerimizde mevcut” diye konuştu.
Kırtasiye artık zevk işi
THE Container şirketi yöneticisi Haluk Yılmaz, tywek türünde dünyanın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını söyledi. Kırtasiyenin ihtiyaçtan çok zevk objesi haline geldiğini kaydeden Yılmaz, “1999 yılında başladığımız üretime kendi tasarımlarımızla devam ediyoruz. Daha önce yurtdışından pek şirket için üretiyorduk. Artık biz markamızla ihraç etmeye başladık” dedi.
Deffter, defterlere yüz verdi
KIRTASİYEDE deri kaplamayı yeniden şekillendiren Deffter şirketi, yarattığı farklı motiflerle ilgi odağı oldu. Deffter yöneticisi Ziya Akyıldız çalışmalarını “Eskiden de deri kaplama vardı. Ancak biz 2008 yılından itibaren üstün deri bilgisi ile defter işçiliğini bir araya getirdik. Yüksek kalitede ürünlerimiz oldu. Kapağı deri olmayan defter ve ajandalarımızda da çok mükemmel İstanbul ve resimli motiflerimiz var. Ürünlerimiz Almanya, İngiltere gibi ülkelerde büyük ilgi görüyor” diye ifade etti.