Türk kadınlardan meclis gezisi

Güncelleme Tarihi:

Türk kadınlardan meclis gezisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 14:56

TÜRK Alman Sağlık Vakfı'nın Hessen Eyaleti Uyum Bamanlığıyla birlikte düzenlediği "Göçmen aileleri şiddet ve bağımlılık konusunda bilgilendirmek ve hassaslaştırmak" projesine katılan Türk bayanlar Wiesbaden Eyalet Meclisi ve Wiesbaden Anakent Belediye'sini gezdiler.

Haberin Devamı

İki buçuk yıldan beri süren proje kapsamındaki seminer ve toplantılara gönüllü olarak katılan 44 Türk bayanı Hessen Eyalati Başkenti Wiesbaden'deki eyalet meclis binasında Hessen Eyaleti Uyum Bakanlığı görevlileri tarafından karşılandı. Eyalet Meclis binasında meclisin çalışması hakkında bilgi alıp meclis binasını gezen Türk bayanlara Uyum Bakanlığı görevlisi Waltraud Schindler "Projede gönüllü olarak çalışmanız, bizleri sevindiriyor, mutlu ediyor. Çalışmalarınızda her türlü destek vereceğiz. Hepinizi yürekten kutlar teşekkür ederim" dedi.


Belediyeyide gezdi
TASV görevlileri Çiğdem Bilgin ve Ömer Aydın'la birlikte Wiesbaden Anakent Belediye'sini gezen Türk kadınları "İçinde yaşadığımız siyaset sistemini tanımaktan ve bu sistemin icinde daha etkin rol almaktan mutluyuz." diye konuştular. Türk restaurantta birlikte yenenen yemeğin ardından ayrıca TASV ve Şiddete Karşı Birlik Kurumu yetkilileri tarafından 'şiddet' konulu bir seminer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!