Türk kadın ve erkek savaşçıları anmak için sergi!

Güncelleme Tarihi:

Türk kadın ve erkek savaşçıları anmak için sergi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 10:53

1970 yılında Kıbrıslı Türk kadınların bir araya gelerek kurduğu İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA), 2. Dünya Savaşı sırasında Kıbrıs alayında gönüllü olarak görev yapan Kıbrıslı Türk kadın ve erkekleri anmak amacıyla ücretsiz bir sergi düzenleyecek.

Haberin Devamı

17 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek sergide, dünyanın en eski ve en büyük harp tarihi müzelerinden biri olan İmparatorluk Savaş Müzesi’nden orijinal Kıbrıs film görüntülerini gösterilecek ve ebeveynleri ve büyükanne ve büyükbabalarının gönüllü olduğu topluluk üyelerinden bilgiler alınacak. Ayrıca, sadece Kıbrıs Alayı’nın bir parçası değil, aynı zamanda yıllar içinde İngiliz Ordusu’na da katılan tüm Kıbrıslı Türk erkek ve kadınların anısına ‘Kıbrıs Türk Kırmızı Gelincik (poppy) Derneği’ kurulacak. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yeni derneğimizin topluluğumuzu birleştireceğini ve bu yardım logosu altında, başkalarına katkımızı hatırlatmak ve özgürlük mücadelesinde savaşan ve zaferin kazanılmasına katkısı olan erkek ve kadınlarımızı onurlandırmak için davamızda hep birlikte yürüyebileceğimizi umuyoruz.

Türk kadın ve erkek savaşçıları anmak için sergi
3 İLÇEDE YÜRÜYÜŞ YAPTILAR ÇELENK KOYDULAR
Kıbrıs’taki, Kıbrıs Türk toplumu özgürlük mücadelesinde tam ve onurlu bir rol oynamıştır; kadın ve erkeklerimizin müttefik orduların yanında zaferin kazanılmasına katkıda bulunduğunu kendimize ve diğer topluluklara hatırlatmak ve bundan gurur duymak önemlidir. Geçtiğimiz yıl Kıbrıslı Türkler, 2. Dünya Savaşı’nda savaşan aile üyelerinin anısına Londra’nın üç ilçesinde yürüyüş yapmış ve onurlarına çelenk koymuştu. Bunu fedakârlıklarına şükranlarını sunmak ve cesaretleriyle gurur duymak için yaptılar. Hepsi gönüllüydü, savunmaları gereken aileleri vardı ve çabaları özgür dünyaya zafer getirdi. Bu yılki ‘Anma Günü’ geçit törenine katılmanın ne kadar kolay olduğunu duymak ve yıllar önce özgürlük için mücadele eden Kıbrıslı Türk erkek ve kadınlarını kutlamak için lütfen TWPA’ya gelip bize katılın.” Sergi TWPA merkezinde saat 14.00’te başlıyor. Adres: 4 Willoughby Road. (Turnpike Lane) N8 0HR.
Türk kadın ve erkek savaşçıları anmak için sergi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!