Türk işveren ve akademisyen kadınlar Köln’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk işveren ve akademisyen kadınlar Köln’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2022 12:14

Almanya’nın Köln kentinde 10’uncu kez düzenlenen ‘Kadın İş Dünyası ve Akademisyen Buluşması’ toplantısına 16 farklı şehirden 100’e yakın kadın katıldı. 45 farklı sektörden kadınlar hem tanıştı hem de çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Türk işveren ve akademisyen kadınlar Köln’de buluştu
KADINLARA yönelik 2017 ile 2022 tarihleri arasında 10’uncu toplantıyı düzenlediklerini belirten Kadınca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Taş “Amacımız farklı sektörlerde iş yapan kadın işveren ve akademisyenleri bir araya getirerek tanışma ağlarını genişletmekti. Yoğun ilgi gördü. Farklı sektörlerdeki kadınlar hem yeni insanlarla tanıştı hem de iş birliğini geliştirmek için görüşmeler yaptı. Çok verimli geçti. 2023 yılında toplantılarımız devam edecek’’ dedi. Toplantıya katılan Köln Muavin Konsolosu Bülent Sakarya “Farklı sektörlerde bu kadar çok kadın işveren ve akademisyenlerin olması bizleri sevindiriyor. Çok gurur verici. Bundan 20-30 yıl önce Almanya’da ve bu alanlarda Türk işveren kadınların sayısı bir elin parmak sayısını geçmiyordu. Bu kadar zaman içinde gerek iş dünyasında gerekse akademik ve diğer alanlarda bu kadar önemli yer tutmaları Türkiye’nin imajı açısından çok önemli. Gelecek yıllarda işveren ve akademisyen kadınlarımızın Almanya’da daha çok artacağına inanıyorum’’ diye konuştu.
Türk işveren ve akademisyen kadınlar Köln’de buluştu
KADINLARA PLAKET VERİLDİ
Bu kadar güzel ve başarılı bayanlarla bir arada olmaktan dolayı gururlu olduğunu belirten Düsseldorf Ticaret Ataşesi İrem Ekmekçi Konuk “Başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. KRV eyaletinden sorumlu bir ataşelik olarak görev yapıyoruz. Türkiye’den Almanya’ya yatırım yapmak isteyen şirketlere yardımcı oluyoruz. Onları doğru muhataplarıyla buluşturuyoruz. Bakanlığın ihracata yönelik birçok devlet desteği var. Aynı zamanda Almanya’dan Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen şirket veya firmalara destek oluyoruz. Ataşelik ve devlet destekleriyle ilgili bir ihtiyacınız ve bir sorunuz olursa her zaman yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız” dedi. Toplantıda başarılı kadınlara teşekkür plaketi verildi. Ünlü sanatçılar Aynur Kronauer ve Elif Yıldırım söylediği birbirinden güzel parçalarla programa ayrı bir renk kattılar.
Türk işveren ve akademisyen kadınlar Köln’de buluştu

BAKMADAN GEÇME!