Türk Günleri’ne muhteşem final

Güncelleme Tarihi:

Türk Günleri’ne muhteşem final
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 12:08

Karlsruhe Türk Alman Kültür Platformu, Baden Eyalet Müzesi ve Karlsruhe Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla bu yıl 4. sü düzenlenen Türk Günleri finali özlenen konserlerle sona erdi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da ünlü Karlsruhe Sarayı'nda düzenlenen Türk Günleri’nde yapımcı Kürşat Kızbaz’ın Mevlana Celaleddin-i Rumi hakkında hazırladığı belgesel gösterildi. Karlsruhe Türk Alman Kültür Platformu, Baden Eyalet Müzesi ile Karlsruhe Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla düzenlenen 4. Türk Günleri çerçevesinde Mannheim Şark Müzik Akademisi Öğretim Üyesi Mehmet Ungan ve Sufi Müzik Grubu eşliğinde Talip Elmasulu’nun sema gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Dr. Beate Lorek’in “İstanbul’un Laleleri” adlı konferans büyük ilgi ile izlendi. Konser veren Pforzheim Türk Musikisi Topluluğu müzik öğretmenleri Dahi Gözüm yönetiminde dünden, bugüne ünlü bestekarlarımızın eserlerini büyük bir ustalıkla icra ederlerken, dinleyicilerin kulaklarının pasını sildiler. Konseri izlemek için büyük bir izdiham yaşanması nedeniyle topluluk, iki kez sahne almak zorunda kaldı.

Batı müziğini derlediler

Son olarak sahneye gelen piyanist ve bestekar Betin Güneş ve eşi Stephanie Gokus’un flüt eşliğinde batı müziğinden derledikleri konser her zevke hitap etti. Baden Eyalet Müzesi Müdürü Prof. Dr. Harald Siebenmorgen ile Karlsruhe Başkonsolosu Çetiner Karahan Türk Günleri'ne gösterilen ilgiye teşekkür ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!