Türk girişimciler Arnhem’de toplandı

Güncelleme Tarihi:

Türk girişimciler Arnhem’de toplandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2009 11:25

Hollanda’nın Almanya sınırı yakınlarındaki Arnhem kentinde düzenlenen toplantıda Türk girişimciler bir araya geldiler.

Haberin Devamı

ARNHEM Türk İşverenler Derneği tarafından organize edilen panele Arnhem’in yanı sıra Eindhoven, Tilburg, Lahey, Leiden ve Rotterdam kentlerinden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 200 girişimci katıldı. Panelde bir konuşma yapan Arnhem Türk İşverenler Derneği Başkanı Rahmi Gemril, 2005 yılından bu yana yürüttükleri çalışmalar hakkında detaylı bilgi aktardı. Gemril, ortak sorunların aşılmasında güçbirliğinin taşıdığı öneme dikkat çekerek, kurum ve kuruluşlar arasında artan ilişkilerin sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.


Türkler ilk sırada


Gelderland Eyaleti Ticaret Odası Başkanı Gert Jan Oplaat ile Arnhem Belediyesi yetkililerinden İsabelle Wouter, yabancı işveren sayısının giderek artığını belirterek, bu grupta Türk girişimcilerin ilk sırada yer aldığını kaydettiler. Oplaat ile Wouter, hem ülke, hem de bölge ekonomisine önemli katkı sağlayan yabancı girişimcilere yönelik desteğin önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini belirttiler.

Haberin Devamı

Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Turgut Torunoğulları, “Birlik ve beraberlik içinde örgütlü olarak hareket edildiğinde birçok sorunu aşabiliriz. Birbirimizi rakip olarak görmemeli, aksine birbirimize destek vermeliyiz. 15 bini aşan Türk işletmesi başta Türkler olmak üzere Hollanda’da çeşitli milletlerden 45 bin kişiye iş olanağı sağlamaktadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!