Türk gençlerinin umut kapısı futbol

Güncelleme Tarihi:

Türk gençlerinin umut kapısı futbol
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2010 10:20

Dreich-Sprendligngen de düzenlenen futbolcu seçmelerine başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 155 Türk genci katıldı. Üç gün süren seçmelerde ilk gün Almanya bundesliga ekiplerinin alt yapısında oynayan Türk gençlerikendilerini beğendirmek için ter döktü.

Haberin Devamı

AVRUPALI Türk gençlerinin umut kapısı futbol oldu. Türkiye Süper Lig ekibi Ankaragücü olmak üzere Banka Asya 1. Lig ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri Frankfurt yakınlarındaki Dreieich-Sprendlingen kasabasındaki futbolcu seçmelerine 155 Türk genci katıldı. Başta Almanya olmak üzere Belçika, Hollanda, İsviçre , Hollanda, İsveç, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen Avrupalı Türk gençlerinin rüyasını Türkiye'de profesyonel olarak futbol oynamak süslüyor. Yaşları 13-24 arasında değişen yetenekli 155 Türk genci üç gün boyunca hünerlerini göstermek için sahada kıyasıya mücadele verdi. Futbolcular ter dökerken saha kenarında ise çocuklarına taktik veren bir baba, bazen bir anne ve bazende bir abi, amca heyacan içindeydi.



Hedefleri futbolcu olmak
Seçmelere gelen ve sahada kıyasıya ama centilmence mücadele eden gençler,"Türkiye'de futbol oynamak rüyalarımızı süslüyor. Yeteneğime çok güveniyoruz. Avrupa'dan Türkiye'ye giden çok sayıda futbolcu ağabeylerimizin başarılı olması bizleri cezbediyor. Hedefimiz profesyonel futbolcu olmak. bizlere verilen bu şansı kullanıp kendimizi göstermek istiyoruz" açıklamasını yaptılar.

Üstün yetenekler
Futbolcu seçmelerini Türkiye takımları ile birlikte organize eden Berkant Karlıdağ," Seçmelere yoğun ilgi oldu. İlk gün Bundesliga takımlarının alt yapılarında oynayan gençler, ikinci gün 1992-1995 doğumluların katıldığı seçmeleri üçüncü gün ise daha büyüklerin seçmeleri yapıldı." dediler.

Yoğun teknik adam katılımı
Kayserispor formasını giyen genç milli Hasan Ali Kaldırım ile Antalyaspor'un gurbitçi kalecisi Polat Keser'inde izlediği seçmelerde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan Cemal Menteşe, İskenderunspor'dan Haluk Bulgurlu, Ankaragücü ve Ankaraspor Alt yapı sorumlusu Okay Çelik, Türk Telekom antrenörü Muharrem Uğur, Alanyaspor antrenörü Kamil Kabay, Göztepespor sorumlusu Tufan Egembir, Gençlerbirliği sorumlusu Engin Özdemir yaptıkları azçıklamada" Gençler arasından çok üstün meziyetlere sahip futbolcular var. Beğenilen yetenekli futbolcuları, bir haftalık antrenmana çağıracağız. Daha sonra bu gençler takımlarımıza ve Türk futboluna kazandırılacak. Ayrıca yetenekli çok sayıda gencide takibe alıp, yetişmelerindeki gelişmeleri takibe alacağız. Çok iyi genç bir nesil gördük." dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!