Türk futbolcular ne yaptı?

Güncelleme Tarihi:

Türk futbolcular ne yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2011 14:32

Avrupa liglerinde top koşturan oyuncularımız bu hafta fazla varlık gösteremediler. Almanya’da oynayan gurbetçiler sessiz kalırken, Yunanistan takımlarından Larissa’da oynayan Tümer Metin haftayı iki golle kapattı. Sinan Bolat uzun süren sakatlığın ardından formasına kavuştu. Gökdeniz Karadeniz de yeni başlayan Rusya liginde açılışı yaptı.

Haberin Devamı

ALMANYA

Mehmet Ekici yine büyüledi

ALMANYA 1. Ligi'de bu haftanın en ilginç maçı Bayern Münih-Hamburg arasında oynandı. Bu maçta kötü gidişe dur diyen Bayern Münih rakibine gol yağdırdı: 6-0. 70. dakikada oyuna giren Hamit Altıntop, takımının beşinci golünde asisti yapan isim oldu.

Lider, uzun bir aradan sonra mağlubiyetle tekrar tanışırken, Nuri Şahin de maçın tamamında görev aldı.

Freiburg’un Kaiserslautern deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle döndüğü maçta da konuk takımda Ömer Toprak 90 dakika boyunca mücadele etti. Aynı skorla biten bir diğer maçta, Schalke 04 kendi sahasında Eintracht Frankfurt’u yenerken, Halil Altıntop ikinci yarının başından itibaren görev aldı.

İkinci yarının gözde takımı Nürnberg, Wolfsburg deplasmanından 2-1’lik galibiyetle döndü. Nürnberg’de maçın tamamında forma giyen Mehmet Ekici, geçen hafta olduğu gibi bu haftayı da iki asistle kapatarak maça damgasını vurdu. Sakatlığının ardından ilk kez ilk onbirde sahaya çıkan İlkay Gündoğan da 87 dakika forma giydi. Son haftalarda aldığı seri mağlubiyetler nedeniyle küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olan Wolfsburg’da ise Tuncay Şanlı oynamadı.

Sezonun iyi ekiplerinden Mainz, sahasında Bayer Leverkusen’e 1-0 mağlup oldu. Mainz’da Malik Fathi maçın tamamında oynarken, Bayer Leverkusen’de Eren Derdiyok ikinci yarıda forma giydi. St.Pauli de sahasında mağlup olanlar arasındaydı. Stuttgart’a karşı 2-1 kaybettikleri maçta konuk takımda Serdar Taşçı maçın tamamında oynarken, St.Pauli forması giyen Deniz Naki 73. dakikada oyuna dahil oldu.

Tolgay Arslan ve Ümit Korkmaz’dan birer gol

ALMANYA ikinci ligi takımlarından Ingolstadt, FSV Frankfurt deplasmanından 2-1’lik galibiyetle döndü. FSV Frankfurt’ta Şamil Cinaz 60 dakika oyunda kaldı.

Son haftalarda kötü sonuçlar alan Duisburg, bu seriye Karlsruhe deplasmanında da devam etti. Zayıf rakibi karşısında maçı 3-1 kaybeden zebralarda Olcay Şahan 90 dakika oynarken, Sefa Yılmaz da ikinci yarının başından itibaren forma giydi.

Ligin ikinci yarısında gurbetçi oyuncuların sürüklediği Bochum, Alemannia Aachen deplasmanından 3-1’lik galibiyetle döndü. Aachen takımında 77 dakika oynayan Tolgay Arslan takımının tek golünü atarken, Bilal Çubukçu da 81. dakikadan itibaren görev aldı. Bochum’da ise 81 dakika sahada kalan Ümit Korkmaz bir gol attı. Mahir Sağlık ise 87. dakikada oyuna dahil oldu.

1860 Münih de deplasmanda kazanan takımlardan birisiydi. Arminia Bielefeld deplasmanından 3-0’lık galibiyetle döndükleri maçta Necat Aygün 90 dakika sahada kalırken, Tarık Çamdal da 87. dakikada oyuna girdi.

Gökhan Gümüşsu puan getirdi

Almanya'da amatör liglerde oynanan maçlar, gurbetçi oyuncular açısından pek parlak geçmedi. 1860 Münih II, Darmstadt deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döndü. 1860 Münih’te 90 dakika oynayan Gökhan Gümüşsu, takımının tek golünü atan oyuncu oldu.

Ulm, Pfullendorf’a deplasmanda 2-1 kaybederken Ulm’da Burak Taştan 90 dakika görev yapıp takımının tek golünü attı. Rot-Weiss Ahlen, kendi sahasında Heidenhelm karşısında 3-1 kazandı. RW Ahlen’de oyuna 56. dakikada giren Erdal Çelik, takımının ikinci golünü atan isim oldu. Konuk takımda ise Alper Bağçeci maçın tamamında forma giydi.

Oberneuland’la Lübeck arasında oynana maç, 2-0’lık skorla ev sahibi Oberneuland galip geldi. Oberneuland’da maçın tamamında oynayan Deniz Kadah bir gol atarken, Sedat Yücel ve Orhan Özkaya 90 dakika, Gökhan Aktaş 64 dakika oynadı. Mehmet Ali Fidan ise son 20 dakikada görev aldı.

Oğuzhan Taşlı yine boş geçmedi

Almanya’daki 19 Yaş Altı Ligi maçları oldukça gollü geçti. Haftanın ilk maçında, Oldenburg’la Wolfsburg, 2-2 berabere kaldı. Oldenburg’da maçın tamamında görev alan Çetin Erbek bir gole imza atarken, İbrahim Fidan da 89. dakikaya kadar sahada kaldı. Wolfsburg’da ise Erdoğan Pini ilk yarıda, Enes Uzun da 69. dakikadan itibaren oynadı.

Hamburg, deplasmanda Energie Cottbus karşısında 1-0’lık skorla galibiyete uzanırken, takımın tek golünü 90 dakika boyunca sahada kalan Bertül Kocabaş attı. Haftanın gollü maçlarından birinde Osnabrück, Magdeburg deplasmanından 4-3’lük galibiyetle döndü. Osnabrück’te 80 dakika sahada kalan Deniz Taşkesen galibiyete bir golle katkıda bulundu.

Werder Bremen’in kendi sahasında Hannover 96 ile 2-2 berabere kaldığı maçta Werder Bremen’de 65 dakika oynayan Orhan Yıldırım bir gol atarken, Özkan Yıldırım da 90 dakika forma giydi. Hannover 96’da ise Erdal Akdarı maçın tamamında forma giydi.

Holsten Kiel, sahasında Hansa Rostock’a karşı 2-1 kaybetti. Holsten Kiel’in tek golünü Ferhat Yazgan atarken, Hansa Rostock’ta Volkan Çekirdek maçın tamamında forma giydi. Freiburg’un, sahasında Wehen’i 5-0 yendiği maçta Freiburg’da 65 dakika oynayan Oğuzhan Taşlı bu haftayı da boş geçmeyerek bir gole imzasını attı. Wehen’de ise Balcan Sarı 90 dakika oynadı.

Wattenscheid, Erkenschweik karşısında sahasında 3-1 kazandı. Ev sahibi ekipte 86 dakika oynayan Kerem Demirbay iki, 90 dakika oynayan Ömer Akman da bir gol atarak galibiyeti getiren isimler olurken, Mehmet Mercan ve Saffet Davulcu da 89 dakika sahada kaldılar.Ümit Çavuş 18, Gökhan Öztürk de ikinci yarının başından itibaren oynadılar.

Fortuna Düsseldorf’la Arminia Bielefeld 2-2 berabere kaldı. Fortuna Düsseldorf’ta 90 dakika oynayan Turgut Erat bir gol atarken, Şükrü Ak maçın tamamında, Mustafa Kalkan 57 dakika oynadı. Demir Tombul da 74. dakikada yerini İbrahim Başatlı’ya bıraktı. Bielefeld’de ise İsmail Budak 90 dakika, Fatih Gürer ise 76. dakikadan itibaren oynadı.

Bayer Leverkusen, Köln deplasmanından 2-1’lik galibiyetle dönerken Köln’de Fatih Şanlı ve Berkan Tugay Karadeniz maçın tamamında forma giydiler. Berkan Tugay Karadeniz, ayrıca takımının tek golüne imza attı. Bayer Leverkusen’de ise ilk yarıda oynayan Samet Yeşil bir golle galibiyete katkıda bulundu.


İSPANYA

La Liga’da Real Madrid, kendi sahasında Hercules karşısında 2-0 kazanarak lider Barcelona ile arasındaki puan farkını beşe indirdi. Real Madrid’de Mesut Özil, oyunda kaldığı 80 dakika içinde başarılı bir futbol oynadı. Lig üçüncüsü Valencia ise Real Zaragoza deplasmanından 4-0’lık ağır bir mağlubiyetle dönerken, Mehmet Topal maçın tamamında forma giydi.

İTALYA

İtalya Serie A’da Udinese, Cagliari deplasmanından 4-0’lık galibiyetle döndü. Siyah beyazlılarda Gökhan İnler de maçın tamamında görev aldı.

FRANSA

Fransa Ligue 1’de Paris Saint Germain, kendi sahasında Montpellier’le 2-2 berabere kaldı. PSG’de Mevlüt Erdinç 79 dakika oynarken Montpellier’de Hasan Kabze forma giymedi. Ligue 2’de Grenoble, Vannes deplasmanından 1-1’lik skorla dönmeyi başardı. Grenoble takımında Atila Turan maçın tamamında oynadı.

HOLLANDA

Hollanda’da Ajax, Willem II deplasmanından 3-1’lik galibiyetle döndü. Ajax, maçın ilk yarısını 1-0 geride kapatan Ajax’ta Aras Özbiliz ikinci yarının başında oyuna girip maçı hareketlendirdi ve konuk ekip, maçı ikinci yarıda bulduğu üç golle kazandı. Aras Özbiliz, bu maçta takımının ilk golünde asisti yapan isim oldu.

RUSYA

Sezonu yeni açan Rusya Premier Ligi’nde Rubin Kazan, ilk maçını Kuban Krasnodar’a karşı yaparak deplasmandan 2-0’lık galibiyetle döndü. Rubin Kazan’da Gökdeniz Karadeniz 89 dakika oynadı.

İSVİÇRE

Süper Ligi’nde Luzern, Grasshoppers’ı kendi sahasında 1-0 yendi. Maçın uzatma dakikalarında oyundan alınan Hakan Yakın, takımına galibiyeti getiren golü attı. Hakan Yakın, bu sezon şu ana kadar 23 maçta 10 gol, 12 asistlik bir performans sergiledi. Bir diğer maçta Basel, Bellinzona’yı deplasmanda 4-0 yenerken. Basel’de Daniel Ünal 86. dakikada oyuna dahil oldu.

BELÇİKA

Belçika’da Standard Liege, Charleroi deplasmanından 2-0’lık galibiyetle döndü. Standard Liege’de Sinan Bolat, uzun süren sakatlık sürecinin ardından formasına kavuştu. Sinan maçın tamamında forma giydi. Eupen’le Anderlecht’in 1-1 berabere kaldığı maçta ise Eupen’de Enes Sağlık 90 dakika görev aldı.

AVUSTURYA

Avusturya Bundesliga’da LASK Linz, sahasında Wacker Innsbruck’a 1-0 yenildi. Konuk takımda Muhammet İldiz 85 dakika forma giydi. Kapfenberg’le Mattersburg ise 1-1 berabere kalırlarken, Kapfenberg’de Umut Koçin maçın tamamında forma giydi. Tanju Kayhan ve Veli Kavlak’ın yer almadığı maçta Rapid Wien, Austria Wien’i deplasmanda 1-0’la geçti. Austria Wien’de Emir Dilaver, Rapid Wien’de de Yasin Pehlivan maçın tamamında forma giydiler.

YUNANİSTAN

Yunanistan Süper Ligi’nde Larissa, Panionios deplasmanından 3-3’lük beraberlikle dönmeyi başardı. Larissa’da maçın tamamında forma giyen Tümer Metin, biri penaltıdan olmak üzere iki gol atarak maçın yıldızı oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!