Türk Filmleri Berlin'de

Güncelleme Tarihi:

Türk Filmleri Berlinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2011 20:31

9. Berlin Türk Film Festivali yarın 'Kaybedenler Kulübü' filmi ile start alacak. Açılışın Klaus Wowereit'ın yapacağı festivalde uzun ve kısa metrajlı 20'den fazla film sinemaseverle buluşacak.

Haberin Devamı

Almanya'nın Berlin kentinde bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Berlin Türk Filmleri Haftası yarın start alıyor. 16 Nisan'a kadar sürecek festivalde sinemaseverler Türkiye'de ve Almanya'da çekimleri tamamlanmış 20'nin üzerinde film izleyebilecek.

KAYBEDENLER KULÜBÜ
Oyak Anker Bank anasponsorluğunda düzenlenecek festivalin açılışını ise Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit yapacak. Genç sinemacılar kuşağının önemli isimlerinden Tolga Örnek'in 'Kaybedenler Kulübü' filmi ile start alacak festivale Türkiye'den çok sayıda sanatçı da katılacak. Festival çerçevesinde yarın Cinema Paris'de ilk olarak saat 20.30'da 'Kaybedenler kulübü' gösterilecek. Festivalin Organizatörü Selçuk Sazak “Türkiye'den 14 uzun metrajlı, 5 de kısa metrajlı filmlere ek olarak bir de Almanya'da yaşayan genç kuşak yönetmenlerin filmleri de eşlik edecek” dedi.

WİLLKOMMEN İN DEUTSCHLAND
Festivalde Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un eşi ile birlikte izlediği ve çok beğendiği yönetmen Yasemin Samyeli'nin filmi 'Willkommen in Deutschland' filmi de gösterilecek. Almanya'ya Türk işçi göçünü konu eden trajik komik film Berlinale'de gösterilmiş ve çok beğenilmişti. Festivalde boyunca filmler Cinema Paris, Babylon ve Broadway sinemalarında gösterilecek. 8 Nisan Cuma günü ise Kreuzberg'de bulunan Babylon Sinemasında saat 15.30'da 'Box Office ve sanat filmleri arasına sıkışmış Türk sinemasının konumu’ ile ‘Klişe ve güncelin arasında ki Almanyalı Türk yönetmenler.’ konulu panel düzenlenecek. Tolga Örnek, Ahmet Boyacıoğlu, Ayşe Polat, Neco Çelik ve Thomas Arslan panele konuşmacı olarak katılacak.

9. Berlin Türk Film Festivali'nde gösterilecek filmlerin bazıları şöyle: Willkommen in Deutschland, Kısık ateşte 15 dakika, Berlin in Berlin, Luks Glück, Çekim yeri Berlin, Lola ve Bilidikid, Geschwester, Şehir Gerillaları, Teslimiyet, Kar Beyaz, Sinyora Enrica, Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Vavien, Kağıt ve 7 avlu. Festivale Ahu Türkpençe, Nejat İşler, Yiğit Özşener, Selim Güneş, Tolga Örnek, Emre Yalgın, Sumru Yavrucuk, Ahmet Boyacıoğlu, Ali İlhan, Öner Erkan, Berrak Tüzünataç ve Seyfi Teoman gibi oyuncu ve yönetmenler katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!