Türk filmleri "Altın Ayı" peşinde

Güncelleme Tarihi:

Türk filmleri Altın Ayı peşinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 13:04

Berlin Film Festivali Berlinale dün başladı. Bu yıl 60.'sı düzenlenen Berlinale'de Semih Kaplanoğlu'nun Bal'ı Altın Ayı için yarışırken Türk yönetmenlerinin beş filmi ise festival boyunca gösterilecek.

Haberin Devamı

BERLİN Film Festivali Berlinale, dün akşam düzenlenen muhteşem gala ile açıldı. Galada bir çok ünlü sanatçının yanı sıra siyaset, spor ve eğlence dünyasından da tanıdık simalar hazır bulundu. Çinli Yönetmen Wang Quan'ın 'Tuan Yuan' filmiyle başlayan Berlinale, 21 Şubat tarihinde sona erecek.


Bal Altın Ayı peşinde
Bu yıl 60.'sı düzenlenen Berlinale'de 20 film Altın Ayı için yarışırken kısa ve uzun metrajlı olmak üzere sinema severlerin beğenisine 392 film sunulacak. Festivalin yarışma bölümünde bu yıl Türkiye'den sadece Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf üçlemesinin son filmi olan Bal alındı. Bal, 19 filmle birlikte Altın Ayı için yarışacak. Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf üçlemesinin son filmi olan Bal'de karakovan balcısı bir baba ve oğlunun hikayesini konu ediyor. Filmin galası 16 Şubat Salı günü Berlinale Palast'ta Saat 16.30'da yapılacak. Filmde Bora Altaş, Erdal Beşikçioğlu, Tülin Özen ve Ayşe Altay rol alıyor.

Haberin Devamı

Sibel Kekilli'den "die Fremde"
Festivalde Feo Aladağ'ın senaryosunu yazıp yönettiği "die Fremde-Yabancı", Reha Erdem'in yazıp yönettiği "Kosmos", Ferzan Özpetek'in 'Mine Vaganti', Thomas Arslan'ın 'im Schatten', Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kasaba' ve Fatih Akın'ın 'Soul Kitchen' filmleri gösterilecek. Sibel Kekilli, Derya Alabora, Tamer Yiğit ve Nursel Köse'nin rol aldığı "Die Fremde" de İstanbul'da eşi ile geçinemeyip yanına oğlu Can'ı da alarak Berlin'de yaşayan anne ve babasının yanına gelen genç Umay'ın öyküsü işleniyor. Sermet Yeşil, Türkü Turan, Hakan Altuntaş ve Murat Deniz'in rol aldığı "Kosmos" da ise mucizeler yaratan bir hırsızın zaman dışı, sınır bir şehre kaçıp yerleşmesinden sonra başından geçen olayları anlatıyor.


Nuri Bilge Ceylan'ın Kasaba'sı
Nuri Bilge ceylan'ın yönettiği ve Mehmet Emin Toprak'ın başrolünü oynadığı Kasaba'da, 1970'li yılların tipik bir Anadolu kasabasında üç kuşağı bünyesinde barındıran ve doğayla iç içe yaşayan bir ailenin hayatını çocukların gözünden anlatıyor. Fatih Akın'ın Soul Kitchen filminde ise restoranında sunduğu özensiz ve ucuz yemeklerden para kazanamadığı için başı derde girdiği bir dönemde, sevgilisiyle de arası açılan restoran sahibinin, kaliteli bir aşçıyı işe alarak nasıl yeni bir müşteri kitlesine kavuştuğu konu ediliyor. Ferzan Özpetek'in İtalya'nın güneyinde çektiği komedi filminde iki kardeşin başına gelen olayları beyaz perdeye aktarıyor.

Haberin Devamı

Film programı
Bal
16 Şubat Salı, Berlinale Palast, Saat: 16.30,
17 Şubat Çarşamba, Friedrichstadtpalast, Saat 09.30 ve 18.30,
21 şubat Salı, Friedrichstadtpalast, Saat 14.45.

Die Fremde
13 Şubat Cumartesi, Zoo Palast, Saat 19.00,
14 Şubat Pazar, CinemaxX, Saat 10.00,
15 Şubat Pazartesi, Cubix, Saat 17.00
20 Şubat Cumartesi, Eva Lichtspiele, Saat 21.30


Kosmos
17 Şubat, Çarşamba, Zoo Palast 1, Saat 19.00
18 Şubat perşembe, CinemaxX 7, Saat 10.30
19 Şubat Perşembe, Intrenational, Saat 17.00
20 Şubat Cumartesi Cubix, Saat 22.30


Im Schatten
15 Şubat Pazartesi, Delphi Filmpalasat, Saat 21.30
16 Şubat Salı, CineStar, Saat 19.15
17 Şubat Çarşamba, Kino Arsenal, Saat 12.00

Haberin Devamı

Kasaba
13 Şubat Cumartesi, Zoo Palast, Saat 21.45
14 Şubat Pazar, CinemaxX, Saat 13.00
15 Şubat Pazartesi, International, Saat 14.00
17 Şubat Çarşamba, Cubix, Saat 17.00
19 Şubat Cuma, Cubix, Saat 14.30


Soul Kitchen
12 şubat Cuma, CinemaxX, Saat 15.30
14 Şubat Pazar, CinemaxX, Saat 13.45


Yarışma filmleri


Oskar Roehler’in "Jud Sü - Film ohne Gewissen", Burhan Qurbani’nin "Shahada", Benjamin Heisenberg’in "Der Raeuber", Roman Polanski’nin "Der Ghostwriter", Noah Baumbach’ın "Greenberg", Rob Epstein’ın "Howl", Michael Winterbottom’un "The Killer Inside Me", Benoit Delpine’nin "Mammuth", Pernille Fischer Christensen’in "Eine Familie", Hans Peter Moland’ın "En ganske snill mann", Thomas Vinterberg’in "Submarino", Zhang Yimou’nun "A Woman, A Gun And A Noodle Shop", Wang Quan’an’ın "Tuan Yuan", Koji Wakamatsu’nun "Caterpillar", Jasmila Zbanic’in "Na Putu", Rafi Pitts’in "Zeit des Zorns", Florian Serban’ın "If I Want To Whistle, I Whistle", Alexei Popogrebsky’nin "How I Ended This Summer" ve Natalia Smirnoff’un "Puzzle" filmleri yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!