Türk dostu Vali Bauer emekli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Türk dostu Vali Bauer emekli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2022 09:48

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Cemil Kimyacıoğlu, Sekreter Refet Avcı Muhasip Kemal Sapkaya, Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Gülay Arık, Eyalet Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taş, Ansbach DİTİB Dernek Başkanı Mehmet Şimşek ve Fürth DİTİB Camii Hocası Seyfettin Çoban’dan oluşan bir heyet, bu sene emekliye ayrılacak olan Orta Frankonya Valisi Dr. Thomas Bauer’i makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

ZİYARETTE heyet adına konuşan Cemil Kimyacıoğlu, “DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği’ne 61 cami derneğinin bağlı. Din hizmetlerinin yanı sıra sosyal, gençlik ve kadın çalışmaları ile İslam din dersi, manevi rehberlik, tanıtım ve kültürel faaliyetlerde aktif çalışmalar yapıyoruz” dedi. Her alanda maddi veya manevi yardımlaşma ve dayanışma duygusunun önemli bir kültür ve insanlık olduğunu belirten Kimyacıoğlu, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği olarak din, dil, ırk ayırımı gözetmeden çalışmalar yaptıklarını ve dünyanın dört bir köşesindeki mazlumların, zorda kalanların yanında olduklarını ifade etti. Sorumluluk bölgesindeki diğer İslami cemaatlerler ve gayrimüslim cemaatler ile iyi ilişkiler kurduklarını belirten Kimyacıoğlu, Alman resmi kurumların yetkilileriyle sürekli görüşmeler içerisinde bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türk dostu Vali Bauer emekli oluyor

‘ÇAY, KAHVE VE BAKLAVAYI SEVİYORUM’
Görev süresi boyunca Türkiye ve Türkleri tanıma fırsatı bulduğunu belirten Dr. Bauer ise “Türkiye’yi, Türk yemeklerini, baklavayı, çayı ve Türk kahvesini çok seviyorum. Nürnberg’e geldiğimde ‘Aydın Fırın’a gidip Türk pidesi, simit ve baklava alıyorum. Emekli olduktan sonra gezmeye gideceğim ülkelerden birisi Türkiye olacak. İş gücü anlaşmasıyla Almanya’ya gelen Türklerin büyük katkıları bulunduğunu kimse inkâr edemez” dedi. Ekim 2022’de emekliye ayrılacak olan Vali Dr. Bauer’in yerine Dr. Kerstin Engelhard atandı. Ziyarete katılan Dr. Engelhard da “DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği yöneticilerini tanımaktan mutluluk duydum. Görev sürem içerisinde sizlerden gelecek davetlere iştirak edeceğim” dedi.

Türk dostu Vali Bauer emekli oluyor

Türk dostu Vali Bauer emekli oluyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!