Güncelleme Tarihi:
BULUŞMAYA ev sahipliği yapan bankaların yöneticilerinin yanı sıra Frankfurt ve çevresindeki Türk iş insanlarıyla ekonomik ve ticari kurumların temsilcilerinin de katıldığı etkinliğin organizasyonunu Lemon Times Media, sunuculuğunu Lale Diler yaptı. 40’ıncı Türk Bankacılar Akşamı, Darmstadt Devlet Orkestrası’ndan Emre Tamer, Martin Lehmann, Klaus Opitz ve Friederike Eisenberg’den oluşan grubun konseriyle zenginleşti.
Toplantıda bir konuşma yaparak bankacıları ve misafirleri selamlayan Büyükelçi Şen, Türkiye-Almanya ilişkilerinin önemine değindi. Türk bankalarının Avrupa’daki faaliyetleriyle bu ilişkilerin gelişimine büyük katkısı olduğuna işaret eden Şen, uluslararası bankacılık açısından çok önemli bir kent olan Frankfurt’ta Türk bankacılarının inisiyatifiyle gerçekleştirilen bu etkinliğin de Türkiye ve Almanya ekonomileri arasındaki ilişki açısından çok önemli bir platform olarak değerlendirdi.
TÜRK BANKACILIĞI DİJİTALLEŞMEDE ÖNCÜ
Konuşmasında Türk bankacılığının dijitalleşme konusunda öncü rol oynadığına da değinen Büyükelçi, son dönemlerde daha da yaygınlaşan ayrımcılığa dikkat çekerek, bundan arınma yolları bulunması gerektiğini söyledi.
Merkez Bankası başdanışmanı Dr. Yusuf Emre Akgündüz de konuşmasında Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki Türk bankalarının başarılı olduklarını belirtti. Merkez Bankası’nın başta ‘Bundesbank’ olmak üzere Avrupa bankalarıyla olan ikili ilişkilerinin geliştiğini belirten Dr. Akgündüz, Türkiye’nin uluslararası risk priminin düştüğüne, uluslararası sermaye girişlerinin ve döviz rezervlerinin artığına işaret etti.