Türk babalar çok tez canlı

Güncelleme Tarihi:

Türk babalar çok tez canlı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2010 11:41

ALMANYA'da çocuklarının velayet hakkı için mücadele eden babalar tarafından kurulan “Vaeteraufbruch für Kinder” adlı dernek, çocuklarından ayrı yaşamak zorunda kalan binlerce baba için umut oldu.


ALMANYA'
da çocuklarının velayet hakkı için mücadele eden babalar tarafından kurulan “Vaeteraufbruch für Kinder” adlı dernek, çocuklarından ayrı yaşamak zorunda kalan binlerce baba için umut oldu. Derneğin Köln teşkilatından sorumlu Christopher Ankerstein, 1989'dan bu yana faaliyet gösteren ve Almanya çapında 150 teşkilatı bulunan derneğin birçok Türk babaya yardımcı olduğunu anlattı. Boşanma aşamasında olan veya velayet konusunda sorun yaşayan babalara destek olduklarını belirten Ankerstein şunları anlattı:
“Sorunları birlikte çözmeye çalışıyoruz. Toplantılarımızda hem diğer üyelerin deneyimlerinden faydalanıyor hemde çözüm yolları bulmaya çaba gösteriyoruz. Birçok davada babalara hukuki anlamda danışmanlık yapıyoruz. Türk babalar olaya duygusal yaklaştıkları için bilirkişi, gençlik dairesi ve hatta mahkeme karşısında çok ani tepkiler veriyorlar. Bu onların tez canlı olmalarından veya dil konusunda zorluk çekmelerinden kaynaklanabiliyor. Ancak karşılarındaki kişiler bunu fevri bir davranış olarak görüyor ve babanın aleyhine karar alınıyor.”

Çocuklar soğuyor
Mahkemelerin boşanma davalarında anne ve babayı dinledikten sonra onların haklarını ve çocuk ile olan kişisel ilişkilerini düzenlemesi gerektiğini belirten Ankerstein sözlerini şöyle sürdürdü:
“Velayeti olmayan eşin çocuk ile kişisel ilişkisinin düzenlenmesinde çocuğun özellikle sağlık, eğitim ve ahlak bakımından yararları esas tutulmalı. Ancak çoğu zaman mahkeme sürecinin uzun sürmesi ve babaların aleyhine karar çıkması, çocukların zamanla babalarından soğumasına neden oluyor. Dernek olarak amacımız bunun önüne geçmek ve çocukların babasız yetişmelerini önlemek. Sonuçta mağdur olan yine çocuklar oluyor. Bunun için Türk babaları derneğimize davet ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!