Turizm Fuarına 18 Türk firması katılıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizm Fuarına 18 Türk firması katılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 15:03

STUTTGART’TA 15-23 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan CTM Turizm, Caravan ve Motor fuarına bu yıl Türkiye 18 firmayla katılıyor.

Haberin Devamı

Bunların arasında oteller, çeşitli turizm bölgeleri ve Türkiye rezervasyonları sunan Almanya’da yerleşik seyahat acenteleri yer alıyor. CMT Stuttgart Fuarındaki 350 metrekarelik stantta (Halle 4 Stand D 32 ) THY, Kemer, Alanya, Didim, Kapadokya, Çeşme’den çeşitli derneklerin yanı sıra Kaş Kalkan Patara Tanıtım Derneği Xanado Hotels, Papillon Hotels, İberotel Serra Palace, Bentour, Seb Tours, Via Cultus, Diva Tours, Merketur, Yıldırım Reisen ve MC-Group Hotels adlı firmalar katılacak.

TURİST SAYISI ARTTI

Frankfurt Kültür Ataşeliğinden yapılan açıklamada 2010 yılı Ocak Kasım döneminde ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,25’lik bir artışla 27 466 301 olduğu belirtildi. Türkiye’ye en çok turistin Almanya’dan geldiğinin altı çizilirken ikinci sırada Ruslar, üçüncü sırada ise İngilizlerin bulunduğu bildirildi. Bu nedenle Almanya’nın Türk turizmi için önemli bir ülke olduğu ve daha büyük potansiyele sahip olduğu da ifade edildi. Açıklamada Türkiye’nin her ne kadar yaz turizmi için tanınmış olmasına rağmen son yıllarda bu görüşün değişinin altı çizildi. Artık Türkiye kış, kültür ve spor turizminde de önemli tesislere sahip olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!