Turizm’de ”helal otel” tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizm’de ”helal otel” tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 14:40

Birinci Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı (UİTSK)’nda ”helal otel nasıl olmalı” sorusu masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

UİTSK’nın ”Otel Yönetiminde İslami Prensiplerin Uygulanması” başlıklı ilk panelinde konuşan Mara Teknoloji Üniversitesi, İşletme Bölümü Dekanı Prof. Dr. Feride Hasan’ın başkanlığını yaptığı oturumda Uluslararası Yüksek İslami Çalışmalar Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Muhammed Haşim Kemali ve Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz birer konuşma yaptı.

Kemali, turizmin İslam fıkhına göre kriterlerini açıkladı. Kur’an-ı Kerim’e göre haram olduğu kanıtlanmadığı sürece Allah’ın yarattığı her şeyin helal olduğunu söyleyen Kemali, ”Ürünlerin haram veya hellalliğine karar vermek için güçlü deliller olması ve bunun sektöre aktarılması, helal otelde kıble işaretinin olması, namaz vakitlerinin duyurulması gerekir” dedi.

Prof. Kemal, İslami mimari ile yapılacak otelerin vizyonunun da olacağını belirterek, otellerde insanların rahat edebileceği şekilde, helal atmosferin olması gerektiğini söyledi.

Bu sabah başlayan konferans, 2 gün sürecek ve ödül töreni ile sona erecek. Konferansa, Evrensel İslami Turizm Standartları Merkezi Başkanı Prof. Dr. İsmail İbrahim, eski Malezya Başbakanı ve Konferans Onursal Başkanı Dr. Mahathir Muhammed, MARA Teknoloji Üniversitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sehül Hamid Ebu Bekir, Doçent Dr. Nur’Ayn Osman, İslami İdrak Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Prof. Dr. Haşim Kemali, Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeliha Kamaruddin, Uluslararası İslam Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmed Faris İsmail ve Insaniah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Osman, Türkiye’den Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Güney Kore’den Uzak Doğu ve Pasifik Bölgeleri İslami Dava Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Hacı Beşir Kim Dae Yong, Hollanda’dan Roterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Al-Jawhara Otel ve Rezidansları Genel Müdürü Hani Laşin, Amerika Birleşik Devletleri’nden Wisconsin-Stout Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü Prof. Dr. Cafer Caferi konuşmacı olarak katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!