Turhan Selçuk anıldı

Güncelleme Tarihi:

Turhan Selçuk anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 11:24

Dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk, ölümünün birinci yılında Frankfurt'ta anıldı. Frankfurt Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma töreninde Gazeteci Mehmet Canbolat, ölümsüz sanatçının yaşamından kesitler sunup çalışmalarından örnekler verdi.


Turhan Selçuk'u Türk modern karikatür sanatının kaşifi olarak niteleyen Canbolat, "O sonsuz yolculuğa tek başına gitti. 65 yıllık sanatsal yaşamında üretip dünyaya emanet ettiği çocukları ise ölümünden hala habersiz. O çizgilerinin bütün dünyanın kabul ettiği bir efsane. Turhan Selçuk bütün dünyada büyük bir idol olarak kalacaktır. Kendisini saygıyla anıyoruz" dedi.

KARİKATÜRLER ÖKSÜZ KALDI
Karikatürist Erdoğan Karayel de Turhan Selçuk, Ferit Öngören ve Semih Balcıoğlu'nun ölümünün Türk karikatürünü öksüz bıraktığını söyledi. Ailesiyle birlikte Turhan Selçuk adına yarışma düzenleyeceklerini belirten Karayel, "Ustalarımızın ölümüyle biraz dağılıp parçalandık. Dünyada önemli bir yere sahip Türk karikatürü umarım kısa zamanda toparlanır. Büyük ustayı saygıyla anıyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!