Turgut Yüksel Eyalet Meclisi adayı

Güncelleme Tarihi:

Turgut Yüksel Eyalet Meclisi adayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 21:06

Almanya'da Hessen Eyaleti'nde 27 Ocak 2008'de yapılacak eyalet meclisi seçiminde Turgut Yüksel, SPD listesinin 29. sırasında yer alacak.

Haberin Devamı

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hessen Teşkilatı'nın önceki gün yapılan genel kurulunda 27 Ocak 2008'de yapılacak eyalet meclisi seçimi için adaylar da belirlendi. Turgut Yüksel'in eyalet listesinde 27. sırada adaylığı teklif edildi. Bu sıra için Frankfurtlu politikacı Michael Paris rakip oldu. 350 delegenin oy kullandığı kurulda 186 oy alan Yüksel 29. sıradan aday oldu. 130 oy alan Paris ise 34. sıradan 45. sıraya düştü. Yüksel seçim öncesi yaptığı konuşmada 27 yıldır SPD üyesi olduğunu, 10 yıldır Frankfurt Belediye Meclisi üyeliğinde bulunduğunu hatırlatarak, "Cenneti yeryüzünde vadedemem. Bugüne kadar olduğu gibi özgürlük, dayanışma ve adalet çerçevesine çalışmaları sürdüreceğim" dedi.
Yüksel, seçimden sonra Hürriyet'e verdiği demeçte, "Şu anda halen Hessen Eyalet Meclisi'nde 33 milletvekilimiz bulunuyor. Kamuoyu araştırmaları SPD'nin durumunun daha önceki yıllara oranda çok daha iyi durumda olduğunu gösteriyor. Seçilme ihtimalim yüksek. Sonuçtan memnunum. Hessen'de yaşayan Türk kökenlilerin desteğini bekliyorum. Geleceğimizi birlikte şekillendirelim" dedi
Genel kurulda SPD Hessen Teşkilatı Başkanlığı'na delegelerin yüzde 97'sinin oyunu alan şu anki başkan Andrea Ypislanti tekrar seçildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!