TÜRGEM’den, gençlik şöleni

Güncelleme Tarihi:

TÜRGEM’den, gençlik şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 10:33

Almanya’nın Lübeck kentinde 1989 yılından bu yana kamu yararına faaliyet gösteren, 19 Mayıs Gençlik ve Halk Kültür Merkezi Lübeck (TÜRGEM), tarihi Koberg meydanında bulunan derneğin kapı önündeki alanda, 20 Mayıs 2023 günü, 33’üncü Gençlik Şenliği ve Atatürk’ü Anma Etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

DERNEK Başkanı Remzi Uysal, 19 Mayıs’ın Atatürk’ün doğum günü ve Türk ulusunun kurtuluşuna giden bir kilometre taşı olduğunu, Atatürk’ün bu tarihin anısına, 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan ettiğini söyledi. Şenliğe Hamburg Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Hamide Yavuz ve Lübeck Valisi Yardımcısı Ulrich Pluschkell ile değişik kurum temsilcileri katıldı. Konsolos Yardımcısı Yavuz ve Vali Yardımcısı Pluschkell yaptıkları konuşmalarda, Atatürk’ün kurduğu bağımsız Türkiye’de halkına ve gençlere özgürlük kazandırmış olduğuna ve gençlerin Atatürk’ün mirasına, onlara bırakmış olduğu değerlere sahip çıkmaları için vurgular yaptılar.

TÜRGEM’den, gençlik şöleni
62 YILDIR TÜRKLERE OY HAKKI YOK
Lübeck Polis Teşkilatı’nın Suç İşlemekten Caydırma Dairesinde görevli Alexander Woischetzke-Jeske, son iki yıldır, TÜRGEM’in Gençlik Kolları ile daha fazla saygı ve kabullenme konularında yaptıkları seminerlerin başarılı geçtiğine sevindiğini söyledi. Libeckli Tarihçi Christian Rathmer, Almanya’ya ilk gelen misafir işçi diye adlandırılan göçmen işçilerin birinci kuşağının, Almanya’nın kalkınmasına büyük katkı sağladıkları gibi, ağır sanayinin önemli işçileri olduklarını anlattı. TÜRGEM Başkanı Remzi Uysal, yaptığı konuşmada, AB üyesi 17 ülkede yabancılar oy hakkına sahibiyken, Almanya’nın bu konuda çok tutucu davranıp, AB dışından gelen yabancılara ve Türklere de 62 yıldır oy hakkı vermediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!