Tuğçe Albayrak’ın hayatı kitap oldu...

Güncelleme Tarihi:

Tuğçe Albayrak’ın hayatı kitap oldu...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 10:50

Almanya’nın Offenbach kentinde, 15 Kasım 2014’te bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı yumrukla saldırı sonrası ağır yaralanan ve hastanede yaşamını yitiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak’ın hayatı kitap oldu.

Haberin Devamı

Tuğçe Albayrak’ın hayatı kitap oldu...

Annesi Sultan Albayrak’ın hastanede geçen dramatik günleri ve Tuğçe’nin hayatını anlattığı ‘Tuğçe’ adlı kitabın yazarı ise gazeteci İsmail Erel. Kitabın Almanca yayınlandığını belirten Erel, şunları söyledi:

“Türkçe kitap da hazır. Ancak şu an Türkiye’de bir yayınevi üzerinden mi yoksa online satış portalleri üzerinden mi satış yapılacağı daha belli değil. Platform belirlendikten sonra Türkiye’de de hemen piyasaya çıkacak. Bu olay Almanya’da çok yankı uyandırdı. Cenazeye binlerce kişi katıldı, Alman televizyonları ilk kez sivil bir vatandaşın cenaze törenini canlı yayınladı. Koca yürekli bu kızın yaptığının unutulmamasını istedik.” 

Haberin Devamı

HASTANEDE YAŞANANLAR BİLİNMİYORDU

“Olayın ardından Tuğçe’nin nasıl bir insan olduğu merak uyandırdı. Özellikle hastanede neler yaşandığı hiç bilinmiyordu. İnsanlar ailenin yaşadığı büyük acıyı paylaşırken, Tuğçe’nin sağlık durumunu da merak etti. Kitap, annenin ağzından içeride yaşananları, yüreklerinde kopan fırtınaları ve tabii ki Tuğçe’nin yaşamını anlatıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!