Troyka yeniden Atina'da

Güncelleme Tarihi:

Troyka yeniden Atinada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 16:31

Yunanistan, AB’den, ikinci yardım paketine katılımı için teminat talebinde bulunan Finlandiya’nın ardından başka AB ülkelerinin de garanti istemeleriyle ortaya çıkan soruna siyasi çözüm getirilmesi talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, Eurogroup Başkanı Jean Claude Junker ile Avrupa Komisyonu’nun Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet ve Eurogrup üyelerine gönderdiği mektupta, "21 Temmuz kararlarının acilen ve tam olarak uygulanmasını" istedi.

Mektubunda, ortaya çıkan sorunun "siyasi bir sorun olduğunu ve bu çerçevede bir çözüm bulunması gerektiğini" savunan Venizelos, "teknik çözümler bulmak kolay. Ancak, uluslararası pazarlara ve Avrupa toplumlarına açık ve pozitif mesajlar gönderilmesi için, konunun siyasi açıdan ele alınması gerekir" dedi.

Venizelos, "Yunanistan’ın, 21 Temmuz kararlarının acilen ve tam olarak uygulanması için mümkün olduğunca iyi niyet ve esneklik gösterdiğini" belirttiği mektubunda, "Bu kararların sadece Yunanistan ile ilgili olmadığını, tüm Euro kuşağının bugünkü aşamada uç bir noktada bulunan uluslararası ekonomik krizle mücadele konusundaki yeteneği ve bunun için ne kadar hazır olduğuyla ilgili olduğunu" kaydetti.

TROYKA TEKRAR ATİNA’DA
Bu arada, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcilerinden oluşan Troyka, Yunanistan’a verilmesi kararlaştırılan 110 milyarlık kredinin 8 milyar Euroluk 6. taksitinin serbest bırakılması öncesinde incelemelerde bulunmak üzere Atina’ya geldi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, Atina’daki kontrollerine resmen 29 Ağustostan itibaren başlayacağı belirtilen Troyka’nın hedefinde, memorandumun uygulanmasındaki gecikmelerle, kapalı mesleklerin açılması ve devlet dairelerinde eşit maaş sisteminin uygulanması gibi konular bulunduğu belirtildi. AB, AMB ve IMF, Troyka’nın hazırlayacağı rapora göre, 6. taksitin serbest bırakılıp bırakılmayacağına karar verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!