Trende maskesiz yolculuğa izin yok

Güncelleme Tarihi:

Trende maskesiz yolculuğa izin yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 11:53

Federal hükümetin uçaklardaki maske zorunluluğuna geçici olarak son verme planlarının üzerine açıklama yapan demiryolları derneği Pro-Rail Alliance, maskenin trenlerde de kaldırılmasını istedi. Ancak Sağlık Bakanı Lauterbach bu teklifi reddetti.

Haberin Devamı

Pro-Rail Alliance Genel Müdürü Dirk Flege, “Federal hükümetin acilen tek tip bir çözüm bulması gerekiyor. Uçaklarda maske zorunluluğu kaldırılırsa, aynı şey diğer tüm toplu taşıma araçları için de geçerli olmalıdır” dedi. Flege, maske zorunluluğunun uçaklarda kaldırılıp otobüs ve trenlerde devam ettirilmesinin mantıksız olduğunu söyledi. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ise Federal Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Hayır, bu bir seçenek değil” diyerek, teklife hayır dedi. Hava filtreleme sistemleri olduğu için otobüs ve trenlerde enfeksiyon riskinin uçaklara göre daha yüksek olduğunu belirten Lauterbach, ayrıca, uçaklardan çok daha fazla sayıda insanın yerel ulaşım araçlarıyla seyahat ettiğini kaydetti. Sonbaharda koronavirüs vakalarının sayısının tekrar artması halinde hükümetin bir kararname ile uçaklarda maske takma zorunluluğunu yeniden getirebileceği ifade edildi. Sonbaharda yürürlüğe girecek olan yeni Enfeksiyondan Korunma Yasası taslağı şu ana kadar Almanya genelinde uzun mesafeli trenlerde maske takma zorunluluğunu öngörüyordu. Yakın mesafe yerel taşımacılıkta ise eyaletler maske takma zorunluluğunu düzenlemeyle karara bağlayabilecek.

Trende maskesiz yolculuğa izin yok
KARAR MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
Alman havayolu şirketi Lufthansa, hava trafiği için alınan kararı memnuniyetle karşıladı. Grup CEO’su Carsten Spohr, “Artık maske polisi rolü oynamak zorunda kalmayan çalışanlarımız mutlu. Ve diğer tüm havayolları bu kuralı görmezden geldiği için artık başka bir yerde maske takmak zorunda kalmayan yaklaşık 300 bin yolcu da her gün bu kararla mutlu oluyor” dedi. Alman havacılık sektörü, diğer günlük alanlarda ve ülkelerde artık uygulanmayan maske zorunluluğunu uzun süredir protesto ediyordu. Sektör, ayrıca uçak kabinlerinde verimli havalandırma sistemlerine ve partikül filtrelerine işaret ederek maske zorunluluğunu eleştirmişti.

Haberin Devamı

FDP’NİN BASKISIYLA OLDU
Basında yer alan haberlere göre, hava yolculuğunda maske zorunluluğuna ilişkin değişiklik FDP’nin baskısı sonucunda gerçekleşti. Bavyera Sağlık Bakanı Klaus Holetschek, koalisyon ortaklarını ‘karışık korona rotası’ ile kendilerini aptal yerine koymakla eleştirdi. Holetschek, “FDP’ye tekrar boyun eğen Federal Sağlık Bakanı’nı kim ciddiye alabilir ki?” dedi. Uçaklardaki maskelerin enfeksiyonlara karşı etkili bir koruma sağlayabileceğini kimsenin ciddi bir şekilde inkâr etmediğini söyleyen Holetschek, “Bu durum özellikle de orada bulunan herkes maske takıyorsa geçerlidir. Ayrıca uçak yolcularının kendilerini ve her şeyden önce başkalarını bu şekilde korumaları oldukça makuldür” açıklamasında bulundu.

 

BAKMADAN GEÇME!