Tren otomobili biçti

Güncelleme Tarihi:

Tren otomobili biçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2009 11:46

İzmir'de hemzemin geçitte trenin yaklaşık 50 metre sürüklediği araçta sıkışarak öldü.

Haberin Devamı



Gaziemir-Tire seferini yapan tren, Tire Çevre Yolu yakınındaki Turgut Özal Bulvarı Hemzemin Geçidi'nden geçmeye çalışan Oktay Bilici yönetimindeki 25 LC 665 plakalı otomobile çarptı. Bilici, trenin yaklaşık 50 metre sürüklediği aracında sıkışarak öldü. Evli ve 2 çocuk babası Oktay Bilici'nin cenazesi Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Soruşturma başlatılırken, ifadelerine başvurulan makinistler serbest bırakıldı. Makinistler metreler öncesinden düdük çaldıklarını ve fren yaptıklarını, ancak durmak için mesafenin kısa olduğunu söyledi. Otomobil sürücüsü Bilici'nin yüksek sesle müzik dinlemesi nedeniyle treni fark etmemiş olabileceği öne sürüldü.

“ENDİŞELERİMİZDE HAKLI ÇIKTIK”
Kazayı duyunca gelen Tire Belediye Başkanı DP’li Tayfur Çiçek, bu hemzemin geçitteki kazanın ilk olmadığını belirterek, “Bundan 2 ay önce de burada ciddi kaza yaşanmış, büyük şans eseri can kaybı meydana gelmemişti. Ancak, yol bize ait değil. Belediye olarak sorumlu değiliz. Karayolları ile TCDD 3'üncü Bölge Müdürlüğü bir an önce anlaşarak bu hemzemin geçitlerde gerekli önlemleri almalı. Hatta 4 gün önce TCDD 3'üncü Bölge Müdürü Sabahattin Eriş ile bu konuda görüşme yapmış ve endişelerimizi kendilerine iletmiştik. Ne yazık ki haklı çıktık” diye konuştu.

Haberin Devamı

“KAL DEDİM KALMADI”
Tire Orman Bölge Şefliği'nde memur olarak görev yaptığı belirtilen Oktay Bilici'nin mesai arkadaşları da acı haberi duyunca kaza yerine geldi. Bilici'nin 13 yıllık mesai arkadaşı 59 yaşındaki Nihat Oğuz, “Oktay ile kazadan 25 dakika önce işyerinden ayrılırken görüşmüştük. Şakayla karışık ‘ağabey yemekte ne var’ diye sormuştu. Ben de ‘yemek bol, yanında pide de var. İstersen gitme kal iftarı burada açalım’ demiştim. Ama beni dinlemedi gülerek işyerinden ayrıldı. Kısa süre sonra da acı haberi aldık. Hala öldüğüne inanamıyorum” dedi.

Aslen Erzurumlu olan Oktay Bilici’nin cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla memleketine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!