Tren istasyonlarında esrar yasağı

Güncelleme Tarihi:

Tren istasyonlarında esrar yasağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2024 11:26

Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin desteğiyle 1 Nisan’dan itibaren yasal olarak 18 yaşın üzerindekilere yanlarında esrar bulundurulmalarına ve kullanmalarına izin verildiği halde, Alman Demir Yolları (DB) tren istasyonlarında esrar kullanılması yasağı aldı.

Haberin Devamı

YARINDAN itibaren Almanya genelinde tren istasyonlarına esrar kullanılması yasağıyla ilgili afişler asılacağı ve esrar tüketiminin ancak belirlenen yerlerde mümkün olacağına dikkat çekildi. DB Sözcüsü, okullarda ve spor alanlarında, gündüzleri trafiğe açık olmayan yaya yollarında esrar kullanımının yasak olduğunu hatırlatırken, “Her gün Almanya genelinde 20 milyona yakın insan tren istasyonlarına girip çıkmakta, seyahat etmektedir. Bunlar arasında çocuk ve gençler de vardır. Biz çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak istiyoruz. O nedenle de en kısa zamanda planlanan yasağı hayata geçireceğiz” dedi.

ÖNCE UYARILACAK
Almanya’daki tren istasyonlarında 2007 yılından beri sigara içilmesinin yasak olduğu belirtilirken, esrar yasağı konusunda başlangıçta sadece uyarıda bulunularak esnek davranılacağı, ancak 1 Haziran itibariyle kurallara uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı. Sağlık sorunu nedeniyle tıbben esrar kullanmalarına izin verilenlerin ise yasaktan etkilenmeyeceklerine dikkat çekildi. Yeni yasal düzenlemeye göre 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle Almanya’da 18 yaşın üzerinde olanlar yanlarında 25, evlerinde ise 50 grama kadar esrar bulundurabilecek. Aynı zamanda 18 yaşın üzerindekiler bahçelerinde veya balkonlarında en fazla 3 adet kenevir bitkisi yetiştirebilecek. Ayrıca 500 üyeyi geçmemek koşuluyla dernekler, cemiyetler ve kulüpler ortak kenevir üreterek üyelerine paylaştırabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!