Transfer hatasımı yoksa boyu 9 cm kısaldımı?

Güncelleme Tarihi:

Transfer hatasımı yoksa boyu 9 cm kısaldımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 13:04

Almanya 1. Futbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden Hannover 96 menajerinin transfer hatası mı? yoksa futbolcu transferinden sonra 9 cm kısaldı mı?

Haberin Devamı

Bu soru Hannover 96 camiasında ön plana çıktı. Hannover'in defansını güçlendirmek için uzun boylu bir futbolcu arayışına giren menajer Jörg Schmadtke, Brezilya'nın Coritiba takımından 21 yaşındaki Franca'yı transfer etti. Brezilya 1. Lig ekibinin 2. lig takımı Criciuma Esporte Clube'de kiralık oynayan Franca'nın transferinden sonra Menajer Schmadtke, kulübün resmi açıklamasına, "Franca, 1.90 metre boyunda 88 kilo ağırlığında" olarak yazdırdı.

1.3 milyon Euro bonservis bedeli ödenen ve asıl adı Welington Wildy Muniz dos Santos olan Franca lakaplı Brezilyalı futbolcuyu soyunma odasına gelince ilk kez gören Hannover 96'ın Teknik direktörü Mirko Slomka şoka uğradı. 1.87 metre boyundaki Mirko Slomka, şaşkınlığını gizleyemeyip, "Franca benden çok küçük. Bu nasıl 1.90 metre olur" diyerek yardımcısına Brezilyalı futbolcunun boyunu ölçtürdü. 1,81 metre boyunda olduğunu gören Teknik Direktör Slomka, "En azından kilosu tammış" diyerek kızgınlığını şakaya vurduğu öğrenildi. Menajeri arayan Slomka'nın, "Normalde boy uzaması olur. Brezilya'dan Almanya'ya gelirken ise bizim futbolcumuzun boyu kısalmış galiba. Hatta 9 cm" diyerek serzenişte bulunduğu ifade edildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!