Trabzonspor UEFA'da

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor UEFAda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 10:58

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynadığı son maçta Lille ile 0-0 berabere kaldı. CSKA Moskova'nın da Inter'i devirmesiyle temsilcimiz yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. Trabzonspor grubunda 3. olarak Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde edince ilginç bir istatistiğe de imza atmış oldu. Trabzonspor aynı sezonda 2 kere Şampiyonlar Ligi'nde 2 kere de Avrupa Ligi'nde mücadele eden ilk ve belki de son takım olma unvanına kavuştu.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu altıncı hafta maçında Trabzonspor deplasmanda Lille ile karşı karşıya geldi. Mücadelede gol sesi çıkmadı. Grupta oynanan diğer maçta ise CSKA Moskova grup lideri Inter'i 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçların ardından temsilcimiz gurubunu 7 puanla 3'üncü sırada tamamladı. Karadeniz ekibi yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. 10 puanlı grup lideri Inter ile 8 puanlı CSKA Moskova ise Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükseldi.





TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Trabzonspor'a gönül verenler Lille Metropole Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Bordo-mavili taraftarlar maçta dakikalar 61'i gösterdiğinde ise şov yapmayı ihmal etmedi.

İLGİNÇ İSTATİSTİK
Trabzonspor grubunda 3. olarak Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde edince ilginç bir istatistiğe de imza atmış oldu. Trabzonspor aynı sezonda 2 kere Şampiyonlar Ligi'nde 2 kere de Avrupa Ligi'nde mücadele eden ilk ve belki de son takım olma unvanına kavuştu.

Sezona Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turundan başlayan Trabzonspor, Benfica'ya elenince UEFAAvrupa Ligi'ne geçmişti. Burada da Athletic Bilbao'yla karşılaşan bordo mavili ekip ilk maçta 0-0 berabere kaldıktan sonra rövanş maçını oynamayı beklerken Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesiyle kendini bir anda Şampiyonlar Ligi'nde bulmuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor grubu 3. sırada tamamlayarak yeniden Avrupa Ligi'nde oynama hakkı kazandı. Böyle borda mavili ekip aynı sezonda iki kez Şampiyonlar Ligi iki kez de Avrupa Ligi'nde yer alarak adını tarihe yazdırdı.

LILLE'E SOĞUK DUŞ
Fransa basını Lille'in Avrupa kupalarına veda etmesini "Lille'e soğuk duş" başlığı ile verdi. İyi bir maç çıkarmasına rağmen Lille'in Trabzonspor'u evinde yenememesini rakibin katı savunmasına bağlayan gazetelerden L'Equipe, "Lille sadece şampiyonlar ligine değil tüm Avrupa kupalarına veda etti." dedi.

L'Equipe; sadece "maç kazanma hırsının" yetmediğini devasal bir Trabzon defansına takılarak anlayan Lille'in, Avrupa kupalarindaki kötü startın hesabını nakit ödemiş olduğunu yazdı.

Stat:
Lille Metropole
Hakemler: Pedro Proença, Tiago Trigo, Ricardo Santos (Portekiz)
Lille: Landreau, Debuchy, Basa, Chedjou, Beria (Dk. 84 Bonnart), Balmont, Mavuba, Payet (Dk. 89 Rodelin), Joe Cole (Dk. 68 Obraniak), Hazard, Sow
Trabzonspor: Tolga, Celustka (Dk. 33 Adrian), Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Zokora, Colman, Halil, Alanzinho (Dk. 65 Henrique), Burak (Dk. 90 Mustafa)
Sarı kartlar: Dk. 60 Balmond, Dk. 62 Chedjou, Dk. 73 Beria (Lille), Dk. 62 Zokora, Dk. 76 Adrian (Trabzonspor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!