Tony Blair’in artık "işe yaramadığını" düşünüyor

Güncelleme Tarihi:

Tony Blair’in artık işe yaramadığını düşünüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 13:04

Filistin yönetimi, Ortadoğu Dörtlüsü’nden yeni temsilci atamasını istedi.

Haberin Devamı

Filistin yönetimi, İngiltere’nin eski Başbakanı ve Ortadoğu Dörtlüsü’nün Temsilcisi Tony Blair’in İsrail lehine hareket ettiği gerekçesiyle yerine yeni bir isim atanmasını istedi.

El Fetih hareketinin üst düzey yetkilisi Muhammed İştayeh, Blair’in "işe yaramadığını" ve kendisinin artık tarafsız bir arabulucu olduğuna inanmadıklarını söyledi. Blair’in temsil ettiği AB, ABD, Rusya ve BM’den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü’ne mektup gönderildiğini belirten İştayeh, Blair’in İsrail-Filistin barış görüşmelerinin yeniden başlaması yönündeki çağrısının da anlamsız olduğunu ifade etti. İştayeh, pazar günü Brüksel’de bir araya gelecek olan Ortadoğu Dörtlüsü’nün toplantısı hakkında ise, "Toplantıdan çok fazla bir şey beklemiyoruz. Tony Blair ile ilgili memnuniyetsizliğimiz var" diye konuştu.

İştayeh, "Blair’in çabaları hakkındaki genel değerlendirmemiz, artık bir işe yaramadığı şeklindedir. Kendisi İsrail lehine bir taraf gibi davranmaya başlamıştır ve güvenilirliğini yitirmiştir" dedi. Tony Blair’in etkisiz olmasından uzun süredir şikayet eden Filistin yönetimi, böylece ilk kez Blair’in yerine yeni bir isim atanması konusundaki taleplerini dile getirmiş oldu. Blair, 2007 yılından bu yana Ortadoğu Dörtlüsü’nün temsilciliğini yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!