Tiyatro festivali ‘Hamlet’le başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro festivali ‘Hamlet’le başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 00:00

Tiyatro Frankfurt’un bu yıl ikincisini düzenlediği Türk Tiyatro Festivali, 27 Mayıs’ta başlıyor. Türkiye’den 130 tiyatrocu Frankfurt’a geliyor. Festivalin ilk oyunu ‘Hamlet’ olacak.

Haberin Devamı

Tiyatro Frankfurt, 27–31 Mayıs tarihleri arasında ‘Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin ikincisini gerçekleştiriyor.

Tiyatro festivali ‘Hamlet’le başlıyor


Frankfurt Başkonsolosluğu’nun himayesinde, İstanbul Devlet Tiyatroları’nın desteğiyle düzenlenecek festivale, Sevil Aki, Engin Akpınar, Pınar Aygün, Şenay Bağ, Melek Baykal, Haldun Dormen, Ülkü Duru, Tanju Girişgen, Ayten Gökçer, İştar Gökseven, Zihni Gökyay, Okan Karaca, Işıl Kasapoğlu, Tarık Şerbetcioğlu, Ayşecan Tatari, Edip Tepeli, Yıldırım Fikret Urağ, Musa Uzunlar, Bülent Emin Yarar ve Selçuk Yöntem’in de aralarında bulunduğu Türkiye’den birçok tiyatrocu katılacak.

BEŞ OYUN BİRDEN

İstanbul Devlet Tiyatroları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Hamlet’, ‘Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş’, ‘Cibali Karakolu’, ‘Sırça Hayvan Kolleksiyonu’ ve ‘Piti’ oyunları, festival kapsamında sahnelenecek.

Tiyatro festivali ‘Hamlet’le başlıyor


Festivale katılacak tiyatrocular, Frankfurt Türk Kültür Kerkezi’nde her gün saat 16.00’da atölyelerde tiyatro tutkunlarına bilgi ve deneyimlerini aktaracak. Atölyelere ücretsiz katılım için ön kayıt gerekiyor.

Tiyatro festivali ‘Hamlet’le başlıyor


130 TİYATROCU, ZENGİN PROGRAM

İstanbul Devlet Tiyatroları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın toplam beş oyunla katılacakları 2. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde, 130 oyuncu, yönetmen, yazar ve tiyatro çalışanı ziyaretçilerle buluşacak. Festival programı çerçevesinde oyunlar, çocuk oyunları, Türk tiyatrosunun ünlü isimlerinin katıldığı paneller ile atölye çalışmaları, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun 36 yıllık kültür ve sanat tarihini bütünüyle hatırlamak amacıyla tasarlanan ‘Oyun Afişleri’ adıyla sergi gibi etkinlikler düzenlenecek.

Tiyatro festivali ‘Hamlet’le başlıyor


TÜRK TİYATROSU İÇİN ÖNEMLİ

Festivalin, Türk tiyatrosunun Almanya’da tanıtımı ve temsil edilmesi açısından çok önemli olduğunu belirten Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, şunları söyledi: “Hayatı paylaşmak için festivaller önemli bir fırsat. Başımız dik şekilde, Türkiye’yi buralara taşımanın, sanatı, sanatçıyı Avrupalı sanatseverlerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere ki, festivallerle dolu bir kentte yaşıyoruz. Bahar aylarında tiyatro festivali, yazın müzik, sonbaharda Türk sinema festivali. Özellikle çocuklarımızın Türkiye ve Türkçe ile bağlarını pekiştirmeleri için çocuk oyunlarımız önemli bir fırsattır. Bu şenlik hepimizin. Bütün tiyatroseverleri festivalimize bekliyoruz.”

Tiyatro festivali ‘Hamlet’le başlıyor


Frankfurt Tiyatro Festivali için bugün Rüsselsheim Tiyatrosu’nda bir basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya; Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Devlet Tiyatroları İstanbul Müdürü Zafer Kayaokay, Devlet Tiyatroları Müdür Yardımcısı Ayşen İnci, İstanbul Büşükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Tiyatro Frankfurt Dernek Başkanı Başak Gülergin, Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, Kültür Ataşesi Osman Şahin, Rüsselheim Kültür Daire Başkanı Eckhard Kunze, Tiyatro Rüsselsheim Direktörü Karin Krömer, usta oyuncu Zihni Göktay, Celal Kadri Kınoğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Aslı İçözü, Devlet Tiyatroları İstanbul Müdür yardımcısı Enver Başar, Sevil Akı Soner, Ebru Unurtan ve Sema Çeyrekbaşıoğlu katıldı.


Tiyatro festivali ‘Hamlet’le başlıyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!