Tivoli kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Tivoli kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 14:51

Danimarka’nın dünyaca ünlü eğlence parkı Tivoli yeni sezon için kapılarını ziyaretçilere açtı. Aynı zamanda dünyanın en eski eğlence parklarından olan Tivoli’nin açılışını İçişleri ve Sağlık Bakanı Bertel Haarder, Tivoli Direktörü Lars Liebst ile birlikte yaptı.

Haberin Devamı

Tivoli'nin ilk gününde, kanser hastası çocuklar ve ailelerinden ücret alınmadı. Açılışta, tanıtım ve yeni üye kaydı yapan Kanserle Mücadele Derneği, Bakan Bertel Haarder’i, kanserli çocuklara yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı, plaketle ödüllendirdi.

Tivoli Direktörü Lars Liebst, "Tivoli olarak yeni sezonda yine bir çok yeniliklerle açıldık. Örneğin ülkemizin simgesi Deniz Kızı heykeli Expo 2010 Fuarı için Çin’e götürüldü. Ama biz Deniz Kızı heykelinin bir örneğini Tivoli’deki göle koyduk. Çünkü Danimarka’ya Deniz Kızı'nı görmeye gelen turistlerin hayal kırıklığına uğramalarını istedemedik“ dedi.

Geçtiğimiz sezon 3 milyon 973 kişinin ziyaret ettiği Tivoli’yi bu yıl 4 milyonun üzerinde ziyaret bekleniyor. Tivoli ilk kez 1843 yılında Kral VIII. Christian’ın izni ile inşa edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!