THY çalışanlarına Avrupa desteği

Güncelleme Tarihi:

THY çalışanlarına Avrupa desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 15:35

Uyarı grevine katıldıkları için atılan Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarına destek için Almanya'daki Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ve Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE uyarı grevine katıldıkları için işten atılan Türk Hava Yolları (THY) çalışanları için Almanya'da imza kampanyası başlatıldı.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ve Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) çok sayıda Alman sendikasının da destek verdiği ortak bir girişimle AKP hükümetini grev yasağını geri almaya ve THY'yi de işten atılan çalışanları işe almaya çağırdılar.

Grev yasağının temel işçi hakkı ihlali olduğunu belirten DİDF ve ATİF yöneticileri, THY çalışanlarının hakları için mücadele veren Hava İş sendikasıyla dayanışma içinde olduklarını kaydettiler. DİDF Başkanı Özlem Alev Demirel ve ATİF Başkanı Süleyman Gürcan'ın yanı sıra IG Metall, Verdi, IG Bau gibi Alman sendikaları yönetim kurulu üyelerinin imzası taşıyan bildiride, THY çalışanlarına grev yasağı konulmasının, Türkiye'nin de dahil olduğu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 87. ve 98. temel iş hakları maddelerine ve ayrıca Avrupa Sosyal Haklar Bildirgesi'ne aykırı olduğu öne sürüldü.

Toplanacak imzaların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!