TGNRW seçimine ‘geçersiz’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

TGNRW seçimine ‘geçersiz’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2011 12:57

ALMANYA Türk Toplumu Kuzey Ren Vestfalya Teşkilatı’nda (TGNRW) sular durulmuyor. Bir süre önce NRW Eyaleti Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın hakkındaki demeçleri nedeniyle istifa eden, ancak olağanüstü kurultay ile yeniden seçilen TGNRW Başkanı Deniz Güner’e bu kez eski üyelerden tepki geldi.

Haberin Devamı

Güner’in Kaykın hakkında sarf ettiği, “Ülkücü olduğu için görevden alınmalı” açıklamaları üzerine gerilen ortam nedeniyle önce ihraç ettiğini açıkladığı, sonra da ihraçlarını geri çektiğini bildirdiği yönetim kurulu üyeleri Sabriye Supçun, Şeref Çağlar, Dilşad Budak, Yasemin Önel ve Orhan Topal tarafından yapılan yazılı m açıklamada, olağanüstü genel kurulun geçerli olamayacağı iddia edildi.

KURALLARA UYGUN YAPILMALI
Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “31 Temmuz 2011 tarihli Hürriyet gazetesinden TGNRW eski Başkanı Deniz Güner’in 15 Temmuz 2011’de yeniden başkan seçildiğini okuduk. Böyle bir genel kurul, gerçekten yapılmışsa, geçersizdir. Katılım çağrıları kurallara uygun olarak yapılmadığı gibi bazı üyeler hiç davet edilmemişlerdir. Genel kurul tüm delegeler tarafından boykot edilmiştir. Bir dernek başkanı ise toplantının planlanan başlama saatinden kısa süre sonra gittiği salonun boş olduğunu görmüştür. Bu genel kurulun sonucu geçerli olamaz. Yasal olarak işlem başlatacağız.”

BEŞLİ KATILMADI
İhraç edilen, ardında da üyelikleri durdurulan aralarında eski başkan yardımcısı Sabriye Supçun, eski yönetim kurulundan Şeref Çağlar, Yasemin Önel, Dilşad Budak ve Orhan Topal’ın katılmadığı genel kurulda TG-NRW başkan yardımcılığına Şahin Çetintaş, genel sekreterliğe ise Erdem Kaya seçildi. Mustafa Vuranok, Martin Skowronek ve Zeki Demirtaş’tan oluşan yönetim kuruluna atanmış üye olarak da Dr. Adriana Schenkel getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!