TGNRW Başkanı Güner istifa etti

Güncelleme Tarihi:

TGNRW Başkanı Güner istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2011 20:02

Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Türk Toplumu Başkanı Deniz Güner başkanlıktan istifa etti. Güner, NRW Uyum Müsteşarı Kaykın'ı aşırı milliyetçilikle suçlayınca beş yönetim kurulu üyesi istifasını talep etmişti.

Haberin Devamı

Almanya Türk Toplumu'nun Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet temsilciliği TGNRW'nin Başkanı Deniz Güner istifa etti.

Güner, bir Alman gazetesine verdiği demeçte NRW Eyaleti Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın'ı aşırı milliyetçilikle suçlamış, buna itiraz eden beş yönetim kurulu üyesini dernekten ihraç etmişti. Alınan olağanüstü genel kurul kararı nedeniyle görevini bırakan Güner, yeniden aday olacağını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"TG-NRW yürütme kurulu düzenlediği toplantı sonucunda olağanüstü genel kurul kararı aldı. Tüzük gereği olağanüstü genel kurulun yapılması başkanın istifasını gerektiriyor. Bundan ötürü istifa ettim. 24 Temmuz'da Duisburg'daki merkezimizde genel kurulu gerçekleştireceğiz. Muhalif grup tarafından ortaya atılan ve aslı olmayan iddialar kurumumuza zarar vermektedir. Zaten bu görüşler teşkilat içerisinde çoğunluğu temsil etmemektedir. İstifamın gerekçesi genel kurulun önünü açmaktır. TGNRW çok önemli bir sivil toplum örgütüdür. Bu yüzden profesyonel bir yönetim kadrosuna ihtiyaç vardır. Teşkilatımızın çizgisi ve ilkeleri çok nettir. Bu ilkeler aşırı milliyetçi ilkelerle bağdaşmamaktadır. 24 Temmuz'da tekrar başkanlığa aday olacağım. Muhalif gruba hodri meydan diyorum.”

NELER OLDU
Deniz Güner, verdiği demeçte SPD'li Müsteşar Zülfiye Kaykın'ın aşırı milliyetçi olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini söylemiş, bu görüşe çok sayıda Türk derneğinin de katıldığını ileri sürmüştü. Bu duruma itiraz eden başta TGNRW Başkan Yardımcısı Sabriye Supçun olmak üzere beş üye ise dernekten ihraç edilmişti. İhraç edilen üyeler ise konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirmişti. İhraç edilen üyeler Güner'i iddialarını belgelemeye davet etmişlerdi.

Almanya Türk Toplumuna bağlı olan TG-NRW'de sular durulmuyor. Geçtiğmiz günlerde 5 kişinin ihraç edildiği teşkilatın başkanı Deniz Güner de istifa etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!