TFF Avrupa Bürosu'nda neler oluyor

Güncelleme Tarihi:

TFF Avrupa Bürosunda neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 00:00

TFF (Türkiye Futbol federasyonu)´nun Avrupa Bürosu teknik sorumlusu Erdal Keser´in görevine son vermesinin yankıları sürmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Bizlerde merak ediyoruz. Acaba olayın altında yatan gerçek sebep ne olabilirdi? TFF Avupa bürosu 1998 yılında ilk kez Dortmund kentinde açıldı.

Dönemin TFF Başkanı Haluk Ulusoy Türk futbolunun geleceğinin Avrupa patentli olacağını o günden analiz ederek bu oluşuma imza attı. Bize görede tartışılmaz doğru bir karardı. İlk dönemde Erdal Keser teknik sorulu, Metin Tekin ise yardımcılığını üstlendi. Daha sonra Erdal Keser ayrılınca Metin Tekin sorumlu olarak göreve devam etti.

1990 yılların sonunda Avrupa´da top koşturan Türk oyuncuların sayısı bugün ile kıyaslanmayacak kadar azdı. TFF Avrupa bürosu kuruluşundan itibaren gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye A Milli Takımı'nda direkt oynayacak 4 futbolcu hedefi koydu. Fakat görevlerinin 7. yılında bu hedefe ulaştılar. Yıldıray Baştürk, Altıntop kardeşler ve Nuri Şahin A Milliler'de as kadroda yeraldılar. Bu çalışmanın devamı katlanarak geldi.

Hiç hesapta olmayan Colin Kazım´ın İngiltere´den bulunup milli takıma kazandırılması Metin Tekin ve ekibinin eseriydi. Sadece Almanya değil, Fransa´dan Mevlüt Erdinç, Belçika´´dan Sinan Bolat, Hollanda´dan Fatih Sonkaya bu çalışmanın ürünü oldu. Fakat daha sonra neler yaşandı?

Haluk Ulusoy yönetimi gidince yerine gelen Mahmut Özgener TFF Avrupa tekik sorumlusu Metin Tekin´i görevden aldı. Metin Tekin ekibi ile Avrupa´yı karış karış gezerek 200´den fazla futbolcuya milli takım kapısı açtı. Bir çoğu ise A Milli Takıma kadar yükseldi. Bana göre Metin Tekin´in en büyük şanssızlığı çok uğraşmasına rağmen Mesut Özil´e milli takım forması giydirememek oldu. Tekin´den boşalan koltuğa Erdal Keser getirilerek ikinci Keser dönemi başladı.

Peki Erdal Keser´in görevde kaldığı 3 yıl içerinde neler yapıldı? Gökhan Töre, Sercan Sararer, Ömer Toprak, Mehmet Ekici ve Tunay Torun A Milli Takıma kazandırıldı. Elden kaçan Serdar Taşçı ve İlkay Gündoğan var. Fakat onlarıda artık kabul etmemiz gerekiyor. Alman milli olsalarda Türk kimliklerini her zaman ön plana çıkararak mesaj vermeleri hoş duruyor.

Sonuç olarak Erdal Keser´in de ekibi ile başarılı olduğunu söylememiz gayet normal. Fakat göreve gelen Yıldırım Demirören yönetimi sudan sebep bile sayılmayacak bir gerekçe ile Keser´in görevini noktaladı. Bakalım bundan sonraki dönemde TFF Avrupa temsilciliğine kim getirilecek?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!