Terör zanlılarının gözaltı durumu devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Terör zanlılarının gözaltı durumu devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 18:59

İngiltere’nin Birmingham şehrinde yapılan terörle mücadele operasyonu sonucu gözaltına alınan 6 kişi bugün hakim karşısına çıkarıldı.

Haberin Devamı

Yaşları 25 ile 32 arasında değişen 6 kişi, arasında intihar bomba eylemi planlamanın da bulunduğu çeşitli terör saldırı eylemlerine hazırlanmakla suçlanıyor. Batı Londra Sulh Hukuk Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılan altı kişiden, İrfan Nasır (30) ve İrfan Halid (26) intihar saldırı hazırlığı kapsamında Pakistan’a giderek terör eğitimi almakla ve düzenleyecekleri saldırıya ilişkin video hazırlamak iddiasıyla yargılanıyor.

Ashik Ali (26) intihar bombacısı olmayı planlamakla, Rahin Ahmed (25) isimli zanlı ise terör saldırılarına maddi kaynak sağlamakla itham ediliyor. Muhammed Rizvan (32) ve Bahadır Ali (28) isimli zanlılarsa, haberdar oldukları terör saldırılarına dair bilgileri gizlemek iddiasıyla gözaltında.

Söz konusu suçların geçen yıl Aralık ayı ile bu yıl 19 Eylül tarihleri arasında işlendiği bildirildi. Şüpheliler geçen hafta Batı Midland Emniyet Müdürlüğünün, Terörle Mücadele Birimince yürütülen operasyon sonucu, Birmingham’da gözaltına alınmıştı. Zanlıların gözaltı durumu devam ederken, konuya ilişkin dava sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!