Terör testi geri tepti

Güncelleme Tarihi:

Terör testi geri tepti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 20:43

Almanya'da Brandenburg Eyaleti'nde yaşayan Genç Ailesi'nin 14 ve 16 yaşındaki iki çocuğunun oturum iznini terör testine bağlayan yabancılar dairesi, baba Ertuğrul Genç'in hukuk mücadelesi sonucu geri adım attı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da doğan 14 yaşındaki Baha ve 6 aylıkken ailesinin yanına gelen 16 yaşındaki Umut'un oturum izni için Brandenburg Eyaleti'ndeki Lauchhammer'e bağlı Senftenberg Yabancılar Dairesi'ne giden baba Ertuğrul Genç, polisin terör testine takıldı.

Genç, yaptığı itiraza yabancılar dairesi yetkililerin, "Anti terör testini uygulamamızı Anayasayı Koruma Teşkilatı istiyor" diye cevap verdiklerini söyledi. 1992 yılında fikir suçundan dolayı Almanya'ya iltica ettiğini belirten baba Ertuğrul Genç, kendisine de her seferinde geçici oturum izni verildiğini belirterek, 'Anti terör testini bir yıl önce ben de doldurmuştum. Ben artık alıştım. Bu ülkede eşim ve ben hep yasalar çerçevesinde yaşadık. İş yerlerimiz var, vergilerimizi ödüyoruz. Üç yıldır Alman vatandaşlığı müracaatımızın sonucunu bekliyoruz. Çocuklarımızı burada büyüttük, bu ülkede okutuyoruz. Buna rağmen çocuklarımızın oturumunun anti terör testine tabi tutulması başka bir şey ve ben bunu bir hukuk devletiyle bağdaştıramadğıım için itarz ettim" dedi.

Onur kırıcı bir uygulama

Yabancılar dairesi tarafındna resmen doldurulması şart koşulan 10 sayfalık anti terör sorgulama formunda Irak'tan İran'a, Afganistan'dan Nepal'e, Türkiye'ye kadar bir çok terör örgütünün isminin geçtiğini belirten baba Genç, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

'Bu örgütleri tanıyor musunuz, ya da duydunuz mu diye soruyorlar. Duydum derseniz nereden ve nasıl tanıyorsunuz, bir ilişkiniz var mı, ya da geçmişte bir yakınınızın ilişkisi oldu mu diye de ahiretlik sorular geliyor ardından. Böyle bir test burada doğup büyümüş hiç bir çocuğu uygulanmaz. Bu uygulama onur kırıcıdır ve çocuğu potansiyle terörist gibi görmektir. Avukatım, derhal itiraz etti. Çünkü böyle bir uygulamayı öngören bir yasa ya da uygulama hukuk devletinde olamaz. Bu itirazımız sonuç verdi. Yabancılar dairesi çocuklarımın oturum izinlerini her hangi bir şarta bağlamadan verdi."




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!