Telekom’dan hükümete: ‘Böyle devam ederse gideriz’

Güncelleme Tarihi:

Telekom’dan hükümete: ‘Böyle devam ederse gideriz’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 12:01

Almanya’nın telekomünikasyon devi Telekom, dijitalleşmeye gereken önemin verilmemesi ve bürokratik engellerin giderilmemesi halinde, yatırımlarını yurtdışına kaydıracağını açıkladı.

Haberin Devamı

MERKEZİ Almanya’nın eski başkenti Bonn’da bulunan Alman Telekom Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Timotheus Höttges, ülkede dijitalleşmenin her alanda gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kaldığına dikkati çekti. Höttges, “Şayet koşullar değiştirilmezse, biz de yatırımlarımızı başta ABD olmak üzere başka ülkelere kaydırmak zorunda kalırız” diyerek hükümeti tehdit etti. ABD’de telekomünikasyon şirketlerinin müşteri başına Almanya’dakinin üç misli kazanç sağladıklarını belirten Höttges, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetine dijitalleşmeye ağırlık verme ve bürokratik engelleri kaldırma çağrısında bulundu.

Telekom’dan hükümete: ‘Böyle devam ederse gideriz’
VATANIMIZI SEVİYORUZ AMA...
Sabit telefon hatlarının modernleştirilmesi ve internet ile mobil telefonlar için 5G sistemine milyarlarca Euro yatırım yaptıklarını belirten Tim Höttges, “Şirketimizin incisi ABD’ki yan kuruluşumuz T-Mobil’dir. Biz vatanımızı sevdiğimiz için Almanya’daki yatırımlarımıza ağırlık veriyoruz. Çünkü ABD’deki yan kuruluşumuz arkamızda durup bize destek veriyor. Ama biz ticari bir şirketiz. Hissedarlarımıza karşı da sorumluluklarımız var” diyerek, böyle devam ederse yatırımlarını yurt dışına kaydırmanın kaçınılmaz olacağı sinyali de verdi.
Almanya’da hükümetlerin belirli aralıklarla fiber optik hatlar için ihale açmasını da eleştiren Tim Höttges, kendileri milyarlarca Euro yatırım yaptıkları halde bazı politikacıların mevcut hatlardan kendi hatları olmayan başka şirketlerin de yararlanmaları planlarına tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!