Telefon çetelerinin hedefi Türk esnafı

Güncelleme Tarihi:

Telefon çetelerinin hedefi Türk esnafı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2011 12:32

ALMANYA’da Türk esnafı sahte cep telefonlarıyla dolandıran bir çete ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Dönerci, büfeci gibi küçük Türk işyerlerini hedef seçen çete elemanlarının, bu yöntemle çok sayıda kişiyi dolandırdıkları belirlendi. Darmstadt yakınlarındaki Lorch Kenti’nde ‘DasMenü’ adlı döner büfesi işleten Hasan Sarı, çetenin tuzağına nasıl düştüğünü şöyle anlattı:

ÖNCE BORÇ PARA İSTEDİ
“Öğle saatlerinde dükkana birisi gelip kahve istedi. Olmadığını söyledim. Kumar oynadığını, çok para kaybettiğini ve bu nedenle eşiyle tartışıp evden çıktığını söyledi. Benden kahve içmek için 2 Euro borç istedi. Kötü bir Türkçesi vardı. Sonra elindeki telefonu satmak istedi. Önce 200, sonra 150 Euro istedi ama 120 Euro’ya anlaştık. Adam dükkandan çıktıktan sonra bir baktım telefon sahte. Gerçeğine çok yakın bir telefon maketi.”

Aynı kişinin bu olaydan bir saat sonra Bensheim’da bir döner büfesine gelip aynı yöntemle iki kişiyi daha dolandırdığı öğrenildi. Dolandırıcının bulgar plakalı, koyu renkli bir otomobile binip gittiği kaydedildi. Darmstadt ve Heidelberg çevresinde çok sayıda küçük çaptaki Türk işletmecinin bu çeteye para kaptırdığı, mağdurların utandığı için konuşmaktan çekindiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!