Tekvandocular madalyaları topladı

Güncelleme Tarihi:

Tekvandocular madalyaları topladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2008 09:53

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 10. Üniversitelerarası Dünya Tekvando Şampiyonası'na katılan Türk takımı dört günlük turnuvanın ikinci gününde, bir altın ile 4 bronz madalya alarak göğsümüzü kabarttı.

Haberin Devamı

42 ülkeden yaklaşık 600 öğrencinin katıldığı şampiyonada Ankara Üniversitesi'nden Sevde Mavi (21) finalde Milliyetçi Çin Taypeh'li rakibi Hui Chia Luan'ın 6-1 mağlup ederek -51 kiloda Dünya şampiyonu oldu. 8'i bayan 16 kişilik Türk takımından Remzi Başakbuğday -54 kilo, Serdar Akın -72 kilo, Atabay Güllü -78 kilo ve Sibel Yıldırım -55 kiloda üçüncü gelip Bronz madalya aldılar.

Turnuvada -84 kiloda altın alması beklenen başarılı sporcu Ali Sarı ise Koreli rakibi karşısında aldığı ters bir darbe sonucu dizinden sakatlanarak karşılaşmayı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bugün yapılacak yarı final ve final maçlarında ise, diğer dört sporcumuzun daha dereceye girmesi bekleniyor.

Gençlerimizi başarılarından ötürü tebrik eden Balkan Tekvando Federasyonu Başkanı, Dünya ve Avrupa Tekvando Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Metin Şahin, 'Çocuklarımızla gurur duyuyorum. Dünya çapında bir başarı kazandılar. Gençlerimizin gelecekte daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Şampiyonada bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşı'mızı okutan gençleri yürekten kutluyorum' dedi. Turnuvayı Belgrat Büyükelçiliği Başkatibi Ahmet Faik Davaz ile Elçilik Sekreteri Selim Çelik de izledi.







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!