Tekstil fuarında Türkiye rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Tekstil fuarında Türkiye rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2012 14:36

Münih’te düzenlenen tekstil fuarı Fabric Start’aTürkiye’den çok sayıda firma katıldı. Özellikle Bursa bölgesindengelen tekstilcilerin yeni ürünleri göz doldurdu.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en önemli tekstil tanıtım fuarlarından biri olan ‘Münih Fabric Start’ fuarına Türk çıkarma yaptı. Özellikle Bursa ve çevresinde faaliyet gösteren çok sayıda tekstil firması fuarda ürünlerini sergiledi, kumaş tedarikçileri ile görüşmeler yaptı. Fuarın kot üreticilerine yönelik denim kumaşçılarına ayrılan bölümde büyük bir standla yer alan Sanko Holding’e bağlı İsko şirketinin denim kumaş ürünleri yoğun ilgi gördü. Fuara katılan Sina Tekstil, Gülcemal Tekstil, Özüçel Tekstil ve İlay Tekstil’in Avrupa pazarına yönelik yeni ve özel tasarımları göz doldurdu.

Krize rağmen büyüme

Bütün büyümelerini kriz ortamında sağladıklarını belirten İlay Tekstil yöneticisi Cemil Parlakay, “Şirket olarak 2011’de bir önceki yıla göre hem üretim hem de pazar bakımından yüzde 25 büyüme sağladık. Bunu yeni yatırımlara, kaliteli üretime borçluyuz. Avrupalı tüketicinin beklentilerini karşılayabilmek için dijital baskı teknolojisine ağırlık verdik. Fotoğraf sanatında olduğu gibi artık her şey mümkün. Hayal edilen her türlü tasarımı ve kumaş tarzını üretebiliyoruz. Dünya büyük bir pazar. Sadece Avrupa ülkeleri ile sınırlı kalmıyoruz. Arjantin ve Venezuela gibi ülkelere bile kumaş satıyoruz. Bu yıl çok renkli, armürlü kumaşlar revaçta” diye konuştu. Almanya’ya gelen iş adamları olarak tek sıkıntıların vize sorunu olduğunu kaydeden Cemil Parlakay, yıllarca fuara gelmelerine rağmen her seferinde havaalanındaki memurların yoktan yere sorun çıkardıklarını vurguladı.

Kot kumaşında bir numara

Kot konfeksiyonuna yönelik denim kumaşı üreten İsko Tekstil İşletmeleri üretim bölümü başkanı Hamit Yenici de dünyanın en önemli denim kumaşı üreticileri arasında sayılmaktan kıvanç duyduklarını söyledi. Standlarının ilk günden itibaren yoğun ilgiyle karşılaştığını belirten Yenici, “Belli başlı tüm tanınmış kot giysi üreticilerine kumaş veriyoruz. Bunun yanında Prada, Armani, Versace ve Hugo Boss gibi kalite ve farklılığa özel önem gösteren ünlü markalar İsko ürünlerini tercih ediyor. Çoğu üründe ‘İsko Teknolojisi’ diye ibare bulunur. Yılda 200 milyon metrelik kumaş üretimi ile dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alıyoruz” dedi.

Dokuma tezgahlarını topladık

Son zamanlarda mekikli eski dokuma tekniğiyle üretilen Vintage tarzı denim kumaşlara yoğun ilgi olduğunu belirten Hamit Yenici ise şunları söyledi: “Bunun için Türkiye’nin her yerinden eski dokuma tezgahlarını bulup İnegölde’ki 2 bin 200 kişinin çalıştığı fabrikaya getirdik. Eski tekniği bilen ustalara görev verdik. Normal kot kumaşına göre oldukça pahalı ve özel dikkat isteyen Vintage ürünleri en çok aranan kumaşlar arasında.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!