Teklifinde yalnız kaldı

Güncelleme Tarihi:

Teklifinde yalnız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2008 21:42

CDU'lu Roland Koch'un gençlik yasasında sertleştirmeler teklifine İçişleri Bakanı Schaeuble de karşı çıkarken, "Yasaları sertleştirecek bir durumdan çok, yasaların uygulanmasını gerektiren bir konu var" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Münih kentinde metro istasyonunda yaşlı bir Alman'ın Türk ve Yunanlı gençler tarafından dövülmesinin ardından seçimlere hazırlanan CDU'lu Roland Koch'un gençlik yasasında sertleştirilmeler yapılması yönündeki öneriye destek çıkmadı. Muhalefet partilerinin kabul etmediği öneriyi, Hakimler ve Avukatlar Birliği de reddetti.

Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble de, varolan gençlik yasasının sertleştirilmesi için bir neden görmediğini açıkladı. Müinh metro istasyonundaki yaşlı bir Alman'ı döven iki gencin çok sayıda benzer suç işlediklerini hatırlatan Bakan Schaeuble, "Yasaların sertleştirilmesini gerektiren bir durumdan çok, ortada yasaların uygulanmasını gerektiren bir konu var" dedi.

KOCH BAŞARISIZ

Hessen eyaletinde yaklaşan yerel seçimlerde CDU'lu Roland Koch'un, şiddet uygulayan yabancı göçmen gençlere ağır cezaların verilmesi yönündeki teklifine ise en ağır eleştiri SPD Genel Sekreteri Hubertus Heil'dan geldi.

Roland Koch'u başarısız olmakla suçlayan Heil, 'Hessen eyaletindeki suç işlemiş gençlerin yüzde 80'ini, yeniden suç işliyor. Bunun sorumlusu da Roland Koch'tur. İktidarı kaybedeceğini düşünerek başarısızlığını sert yasalarla kapatmaya çalışıyor' dedi. Seçimlerde SPD'nin adayı Andrea Ypsilanti ise Roland Koch'u popülizmle suçladı.

EÐİTİM KAMPINA ŞARTLI EVET

Öte yandan SPD'li Adalet Bakanı Brigitte Zypries, CDU tarafından ABD'deki modele uygun olarak önerilen Gençlik Eğitim Kampı'na belirli şartlar evet diyebileceğini açıkladı. Zypries, 'eğitim kamplarında, ABD'deki gibi eğer aşağılama yöntemleri kullanılmayacaksa olabilir' şeklinde konuştu. Ancak SPD, Roland Koch tarafından yapılan, 18-21 yaş arasındaki gençlere verilen cezanın 10 yıldan 15 yıla çıkartılması önerisini kabul etmedi.

SPD'nin yanısıra, FDP, Yeşiller ve Sol Parti de gençlik yasasında sertleştirmelere karşı çıktı. FDP'li Wolfgang Gerhardt, varolan yasaların kullanılmasının çözüm olacağını söyledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!