Tek isteğimiz adı yaşasın

Güncelleme Tarihi:

Tek isteğimiz adı yaşasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 14:07

Hamburger Abendblatt Gazetesi hafta sonu nüshasında 26 yıl önce neonazidazlaklar tarafından öldürülen Ramazan Avcı’nın eşi Gülistan Avcı ile yaptığıröportaja iki sayfa ayırdı. Avcı, eşinin ölümünden 11 gün sonra dünyaya gelenoğluna eşinin anısını yaşatmak için Ramazan adını verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

HAMBURG’un 210 bin net satış tirajı bulunan Hamburger Abendblatt Gazetesi, 26 yıl önce neonazi dazlaklar tarafından öldürülen Ramazan Avcı’nın eşi Gülistan Avcı ile yapılan röportaja iki sayfa yer ayırdı.

Muhabir Christian Unger’in kaleme aldığı ve Gülistan Avcı’nın 26 yıl sonra Alman basınında ilk kez verdiği röportajda, Zwickau terör hücresinin işlediği cinayetlerden çok önce de Almanya’da bir çok insanın ırkçı vahşete kurban gittiği mesajı verildi. Duygu yüklü, sarsıcı röportajda eşinin saldırıya uğrayıp komaya girdiği ve komadan uyanmadan vefat ettiği 24 Aralık 1985 yılındaki duygularını dile getiren Gülistan Avcı,

“Birbirimizi çok seviyorduk. Saldırı olduğunda hamileliğimin son dönemindeydim. Ramazan komadayken hastaneye gittiğimde halen onun iyileşip, eve döneceğini düşünüyordum. Tüm vücudu sarılıydı. Her yerinde kablolar, hortumlar vardı. Bir tek yüzü açıktı. Küçük bir çizik dışında tertemizdi yüzü. Elini elime aldım, ‘Ramazan hadi eve gidelim’ dedim. Ama eli elimden kayıp yatağa düştü” dedi. 26 yıl hiç kimseye konuşmadığını tüm acısını içine attığı söyleyen Gülistan Avcı, eşinin ölümünden 11 gün sonra dünyaya gelen oğluna eşinin anısını yaşatmak için Ramazan adını verdiğini söyledi.

Susmak istemiyorum
Irkçı cinayetlerde yakınlarını kaybedenlerin yaşadıklarını hiç kimsenin kendisini kadar anlayamayacağını belirten Avcı, 26 yıl önce bir yığın sözler verildiğini söyleyerek, “Artık susmak istemiyorum. Ramazan yok ama onun anısı ırkçı şiddete karşı bir sembol olarak öldüğü yere verilmeli” dedi.

Röportajda 2010’da kurulan Ramazan Avcı İnisiyatifi’nin bu yöndeki çabalarının sonuç verdiğini ve Hamburg Senatosu’nun Ramazan Avcı’nın öldürüldüğü Landwehr’deki bir meydana ‘Ramazan Avcı Meydanı’ adını vermeyi kararlaştırdığı belirtildi. Bunun için çalışmaların sürdüğünü ve bu yılın sonunda yapılacak anma töreniyle alana resmen Ramazan Avcı’nın adının verileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!