Tehlikeli görev

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli görev
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 16:16

Almanya'nın Münih kentinde deniz canlılarını tanıtan 'Sea-Life München' adlı dev akvaryumda Türk dalgıçlar da görev yapıyor.

Haberin Devamı

Küçük balıklar yanında dev köpek balıklarının ve yüzlerce deniz canlısının buulnduğu dev akvaryumların temizlik ve teknik bakımından sorumlu elemanlar içinde Canberk Üstündağ ve Bora Demir adlı Türk dalgıçlar da yer alıyor.
İstanbullu Canberk Üstündağ (49) "‘Sea-Life’da temizlik ve teknik bakım yaparak para kazanıyoruz. Köpek balığı gibi tehlikeli balıklar da olduğu için işimiz büyük özen ve dikkat istiyor. Hasta balıkların akvaryumdan çıkarılıp tedavi merkezine götürülmesi de görevlerimiz arasında’’ dedi.
Alman Demir Yolları’nda çalışan Bora Demir (29) de dalgıçlığı dedesinden öğrendiğini belirterek, ‘’ Edirneli olduğumuz için dedem sık sık Tunca nehrinde dalardı. Çocukken hep onu izlerdim. Münih’te dört değişik dalma kursuna katılarak sertifika aldım. Haftanın belli saatlerinde ve hafta sonları ‘Sea-Life’da çalışıyorum.Çok farklı bir dünya. İçinde huzur bulduğum mavi bir dünya. Sırf bu tutkum için Ayvalık’ta denize yakın bir yerde ev aldım. Tatillerde izine gittiğim zaman orada dalışlar yaparak dalmanın tadını çıkarıyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!